Televizyon kanallarının vitrininde neler var?

Sina Koloğlu, ekranların yeni şov anlayışını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Televizyon kanallarının vitrininde neler var?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, bugünkü yazısında televizyon kanallarının vitrininde neler olduğunu kaleme aldı. Koloğlu, ekranların yeni şov anlayışını da köşesine taşıdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



TV VİTRİNİ



Bugün televizyon kanallarının vitrininde Sabah kuşağında yemek yapan, fal bakan, bol vitamin anlatan, evlendiren, cinayet çözen akşamları da Yarışma sunanlar var. Bir tek şov programı, ‘Beyaz Show’. Talk-show adına da bir Hülya Avşar’ı görüyoruz. İşte ekranın yeni şov anlayışı.



Vitrin eşittir lokanta



Kanal D’nin ‘benim şov vitrinim’ dediği kürsüye 1996’dan bu yana Beyazıt Öztürk çıkıyor. ‘Başka?’ diye sorduğumuzda, ‘Nursel’le Evin Tadı ve Burak Zafer Sırmaçekici’nin sunduğu ‘Evim Lokanta’ geliyor.



STAR TV, eh biraz



‘Çarkıfelek’le Mehmet Ali Erbil ekranın tek ve en eski şovmeni. Hâlâ iyi bir eğlence programı sunucusu. Mesut Yar bir nebze şovda yer etmeye başladı. Hülya Avşar sanırım bu yıl da devam edecek. Bir de evlendirme programı sunucumuz Zuhal Topal var. Nispeten denge tutturmaya çalışıyorlar.



Show TV, ‘Güldür Güldür Show’ yetmez mi?



Bana göre bir eğlenceli şov, hatta sohbet şov programını en iyi sunacak isimlerden biri Evrim Akın. Nedense hep bir yarışma formatının arkasına koyuyorlar, ‘Çocuktan Al Haberi’ gibi... Kanalın vitrininde Pelin Karahan (yeni yemek programı)

ve Turgay Başyayla yani yine yemek var.



Seyahat, ilişkiler, yeni lezzetler, farklı insanlar, hayatı kolaylaştıran püf noktaları ve bitkisel karışımlarla Zahide Yetiş, Ebru Akel ve Esra Harmanda. Eğlence adına ‘Güldür Güldür Show’ ve ‘Dünya Güzellerim’le idare edin diyorlar.



ATV, Hatipoğlu bir numara



Nihat Hatipoğlu, Müge Anlı ve Esra Erol ekranın vitrini. ‘Eğlence şov’ programı sunmuyorlar. Dini sohbet, evlendirme ve cinayet çözme işlerinin birleşmesinden oluşan ilginç bir vitrin.



FOX, oyuncular sunucu olunca...



‘Milyonluk Resim’ (Selçuk Yöntem), ‘10 Numara 5 Yıldız’ (İlker Ayrık ), ‘Gönder Gitsin’ (Timur Acar), ‘İlk Buluşma’ (Şinası Yurtsever-Sinan Çalışkanoğlu) oyuncular, sunucu oldular. Vitrinde bir de kaybolanların, ayrılanların, hikayelerini anlatan Hande Ataizi ve Seda Akgül var. Kanal, “Mutlaka bir şov programı yapacağız” sözü vermişti, göreceğiz.



TRT, nerede eski eğlenceler?



Eğlence programlarının piri TRT’dir. Müzik, skeçler, Erkan Yolaç’ın  ‘Evet Hayır’ı ve Mustafa Yolaşan ilk aklıma gelenler. Şimdi geriye ‘Sıra Sende’ müzik yarışması kaldı.



TV8, eğlence kanalı



Kendini böyle tanımlıyor. Bir ‘Survivor’ bir de ‘O Ses Türkiye’... Kanal, ‘Üç Adam’la şov programı denedi ama beklenen olmadı. Eğlence kanalının vitrininde şu sıralar kim var? ‘Gerçeğin Peşinde’yle Serap Paköz, cinayetleri çözüyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin