Telegraph: Erdoğan, geri adım atmayı reddediyor!

Telegraph, Türkiye'de çok sayıda savcı ve emniyet atamalarının devam ettiğine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Telegraph: Erdoğan, geri adım atmayı reddediyor!

Türkiye'de yargı ve emniyette büyük "temizlik harekatı" sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu uygulamalardan vazgeçmeyi "reddettiği" savunuluyor.



İngiliz Telegraph gazetesi, "Türkiye, yargıç ve emniyette büyük temizlik sürdürüyor" başlıklı haberinde "Türk Başbakanı, yargı ve güvenlik güçlerine yönelik tartışmalı hareketlerden geri adım atmayı reddediyor" diye yazıyor.

Bunun ardından "Türkiye, bu tür adımların ülkenin AB'ye katılımına zarar verdiği uyarılarına rağmen ülkenin tarihinde yargıdaki en büyük temizliği başlatarak kıdemli yargıç ve savcıları başka görevlere atadı" diyen gazete, "Bu harekatın, Erdoğan'ın, Brüksel'de Türkiye'nin AB üyeliği hedefini ilerlemeye çalıştığı bir arada meydana geldiğine" dikkat çekiyor.



AB yetkililerinin ise, görevden almaları ve yürütmeye yargı üzerindeki kontrolünü sağlayacak yeni ve tartışmalı bir yasanın, katılım için "kilit bir kriter olan hukuk üstünlüğünde erozyonu yol açtığını düşündükleri" belirtiliyor.



Telegraph, yasanın, Erdoğan'ın "yabancı bir komplo" olarak nitelediği "yolsuzluk skandalı"na yanıtının olduğunu düşünüyor ve hükümetin "dramatik reform"u sürdürerek 96 yargıç ve savcı ile Ankara'da en az 470 polisin daha görevden aldığını vurguluyor. 



Haber, "Kargaşanın, lirayı dramatik biçimde düşürerek ve hükümetin büyüme hedeflerini tehlikeye atarak, ekonomi üzerinde de çok büyük bir etkisi oldu" sözleriyle noktalanıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin