Teklif nasıl geldi? Gazeteciliğe devam edecek mi?

Medyatava, Rıdvan Akar'a sordu!

Google Haberlere Abone ol
Teklif nasıl geldi? Gazeteciliğe devam edecek mi?

Deneyimli gazeteci Rıdvan Akar, CNN Türk'te Hayatın Tanığı ve “Habere Dair” adlı programları hazırlıyordu. Ancak CNN Türk, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Rıdvan Akar'ın “Hayatın Tanığı” adlı programında Gezi Parkı ile ilgili hazırladığı belgeseli sansürleyerek yayınlamamıştı. Temmuz ayında da Akar'ın CNN Türk'teki görevine son verilmişti.



Bir süre sessizliğini koruyan Akar, bundan böyle Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun Basın Danışmanlığı görevini yürütecek. 



Medyatava, 'Basın Danışmanlığı' teklifinin nasıl geldiğini ve asıl mesleği olan gazeteciliğe devam edip etmeyeceğini usta gazeteci Rıdvan Akar'a sordu.



 



MT: Teklif nasıl geldi? Gazeteciliğe devam edecek misiniz?



Rıdvan Akar: Teklif sayın Başkan'dan geldi. Şu anda yarı zamanlı olarak çalışıyorum.



Habercileri ve haberleri görünce burnumun direği sızlıyor. Şu anda yaptığım işi elimden geldiği kadar bilgim ve birikimim ölçüsünde en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Tabiki gazetecilikle ilgili bir fırsat gelirse, asıl mesleğime dönebileceğim günleri de bekleyeceğim.



Ne yazık ki artık planlar gazeteciler tarafından değil, başkaları tarafından yapılıyor. Dolayısıyla, ben belgesel yapmaya niyetlensem de artık bunun gerçekleştirilebileceği koşullar önem taşır. CNN Türk'e kırgınım. Çünkü işten kovulanlar kırılırlar.



 



Canan Kaya / Medyatava



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin