Taylan Biraderler jüri başkanı odu!

36. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını Yağmur Taylan ve Durul Taylan üstlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Taylan Biraderler jüri başkanı odu!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 5-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek olan Ulusal Yarışma Jürisi belirlendi. Altın Lale Ulusal Yarışması, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nı da kapsayan Türkiye Sineması Tema Sponsorluğu’nu bu yıl Türk Tuborg A.Ş. üstleniyor.



36. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, psikolojik gerilimden kara komedi ve kostümlü dram gibi geniş bir yelpazede sinema ve TV alanlarında çeşitli yapımlara imza atan Yağmur Taylan ve Durul Taylan üstlenecek.



İlk uzun metrajlı sinema filmleri Okul’u 2003’te çeken Taylan Biraderler’in ikinci uzun metrajlı sinema filmleri, korku-gerilim türündeki Küçük Kıyamet birçok ödül kazandı. Üçüncü filmleri Vavien ile İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film ve FIPRESCI ödüllerini kazandılar. İlk TV projeleri Sır Dosyası’nı 1997’de çeken Taylan Biraderler, Cinler ve Periler, Baba ve hit komedi dizisi Beşik Kertmesi gibi bir çok ses getiren TV projesine imza attı. Ardından polisiye dizi Alacakaranlık ve 106 bölüm süren komedi-aile dizisi Yabancı Damat geldi. TV dizisi Muhteşem Yüzyıl ile tüm dünyada toplam 200 milyon izleyiciye ulaşan Taylan Biraderler, halen Vatanım Sensin dizisinin çekimlerini sürdürüyorlar. 50’den fazla reklâm filminin de çekimlerini üstlenen ikili, yaşadıkları Los Angeles’ta Türkiye, ABD ve Ortadoğu bölgeleri için proje geliştirmeye devam ediyor.



Taylan Biraderler başkanlığındaki Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri ise oyuncu Nejat İşler, roman, öykü, tiyatro yazarı Sema Kaygusuz, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve kurgucu Çiçek Kahraman olacak.



Taylan Biraderler jüri başkanı odu!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin