TATLISES VE ALİŞAN'A ŞOK CEZA

Suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit, İbrahim Tatlıses, Alişan ve Tuğba Özay’ın da yargılandığı çete davasında karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
TATLISES VE ALİŞAN'A ŞOK CEZA

Bu davadan cezaevinde 6 ay tutuklu kalan manken Tuğba Özay,beraat ederken, Tatlıses ve Alişan ‘örgüte yardım etmek’ suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, Kürşat Yılmaz 66 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tatlıses ve Alişan’ın cezaları ertelendi.


İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklar tahliyelerini ve beraatlerini istedi. Mahkeme, 8 saatlik aradan sonra kararını açıklayarak Abidin Cevher Özden’in (Banker Kastelli) hakkındaki davayı öldüğü için düşürdü. Mahkeme ayrıca Kürşat Yılmaz ve İbrahim Tatlıses’in, dansöz Asena lakaplı Onur Çakmak’ı ‘İş çalışma hürriyetini ihlal ettikleri’ iddiasıyla haklarında açılan davayı Asena’nın şikâyetinden vazgeçmesi üzerine düşürdü. Korkmaz Yiğit’in ‘yağmaya teşebbüs ve örgüte yardımetmek’ suçlarından, Tuğba Özay’ın da ‘örgüte üye olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak’ suçlarındanberaatine karar verildi.


DHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin