TARTAKLANAN GAZETECİ: DÜN BANA YARIN BAŞKASINA

15 yıllık gazeteci Mehmet Mert, haber için gittiği okul açılışlarından birinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün´ün korumaları tarafından yaka paça dışarı atıldı. Mert, Medyatava.net´e gönderdiği e-mail´de duyarlmı gazetecileri böylesi olaylara karşı çıkmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
TARTAKLANAN GAZETECİ: DÜN BANA YARIN BAŞKASINA

Ben 15 yıllık gazeteci Mehmet Mert, sarı basın kartı sahibi T.G.C'üyesiyim.
Şu anda Büyükçekmece'de HABERDAR gazetesini haftalık olarak yayımlıyorum.
Okulların açıldığı ilk gün ilçede bir okulun açılış töreni vardı. Vali Güler ve milli eğitim Müdürü Balıbey'de o törendeydi. Tören öncesi bir kaç soru sorduğum Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün sorularıma cevap vermediği gibi korumalarına ve belediye zabıtalarına talimat vererek beni yaka paça içerisinde okul bahçesinden arttırttı. Daha sonra emniyet mensuplarının alana gelmesiyle ben tekrar görevime döndüm.
Olay anında orada hem bölgemiz basını hemde ulusal basından bir çok gazeteci arkadaş vardı. Özellikle İHA CİHA gibi habercilik anlamında kalitesini gösteren haber ajanslarımız. Ama maalesef gözüm bugün (16 Eylül 2003), bu ajansların gazetelerine ve diğer gazetelere baktı olayı sadece hemde çok iyi bir şekilde Cumhuriyet Gazetesi vermişti. Gazetenin 6. sayfasında GAZETECİ TARTAKLANDI başlığı ile yer alan haberde iki de fotoğraf kullanılmıştı.
Dün benim başıma gelen yarın herkesin başına gelir, sorulan soruya cevap veremeyen başkan gazeteciyi korumalarına dövdürtür de, kovdurtur da, ama gazeteci yine görevine devam eder. Peki gözlerinin önünde cereyan eden bu olayı yazamayan, yayımlatmayan ne kadar gazetecidir. Yada amirine olayı anlatmayan. Buradan özellikle CiHA ve iha haber ajansları yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen 15 Eylül 2003’teki Büyükçekmece’deki okul törenine gönderdiğiniz arkadaşlara sorun, onlarda başkanın korumaları gibi başkandan paramı alıyorlarki benim başıma gelen bu çirkin olayı sizlere iletmediler, yada ilettiler de sizmi ilgilenmediniz?
Bu konuyla alakalı her türlü hakkım arayacağımı belirterek meslek
kuruluşlarımızı ve duyarlı gazeteci arkadaşlarımı göreve davet ediyorum.

Saygılarımla

MEHMET MERT

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin