'Tarkan'ın zeytinleri, DiCaprio'nun ormanı!'

'Zeytinliklere kıymayın' diyen Tarkan'a bakandan tepki gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
'Tarkan'ın zeytinleri, DiCaprio'nun ormanı!'

Leonardo DiCaprio, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından Esat Sungur'un ödüllü fotoğrafını tam da Trump'ın 'İklim Değişikliği Sözleşmesi'nden çekildiği sırada paylaşmıştı. Tarkan da, tartışmalı zeyin kanunu için 'Zentiliklere kıymayın' paylaşımı yapmış, ancak Bakan Faruk Özlü'den tepki gelmişti. Milliyet Caddeyazarı Ali Eyüboğlu da bugünkü yazısında, DiCaprio'nun paylaşımına Trump ya da bakanlarından tepki gelmediğini hatırlattı ve Bakan'ın Tarkan'a verdiği tepkiyle karşılaştırdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET CADDE



Tarkan'ın zeytinleri, DiCaprio'nun ormanı!



Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio’nun, İklim Değişikliği Sözleşmesi’nden Amerika’nın çekildiğini açıklayan Başkan Donald Trump’a inat Instagram’dan yaptığı paylaşım, başta Esat Sungur olmak üzere hepimizi gururlandıran türden.



Birleşmiş Milletler Çevre ve Barış Elçisi olan DiCaprio, “4 Mevsim Türkiye Ormanları” konulu yarışmada mansiyon ödülü alan, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur’un, Manisa’nın Demirci ormanlarında çektiği bir fotoğrafı Instagram’dan paylaştı ve altına şunları yazdı:



“Ormanlar, çevre, ekonomi ve topluma, hepsine aynı anda fayda sağlar. Orman idaresi sadece iklim değişikliği ile değil ayrıca su kalitesinin iyileştirilmesi, biyolojik çeşitlilik, haşere mücadele, istihdam ve turizm gibi konularda da çalışmalar yapmaktadır. Bu nedenle, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, devlete ait orman çalışanlarının eğitilmesi de dahil olmak üzere kapsamlı karbon ölçümlerinin yeni bir sistemle alınması yoluyla Türkiye ‘nin orman yönetimini geliştirmek için çalışmaktadır.”



Hatırlarsanız, geçenlerde “Zeytinliklere kıymayın” diye Tweet atan Tarkan için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Zeytinlikleri mi varmış ne yapacakmış zeytinlikleri?” demişti.



DiCaprio’nun bu paylaşımının üstünden dört gün geçti, ne Trump ne de bakanlarından henüz,  “Leonardo DiCaprio’nun ormanı mı var?” şeklinde bir tepki gelmedi!



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsin.



Leonardo DiCaprio'dan Türkiye paylaşımı



Tarkan: Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın



TBMM'de 'Megastar' tartışma!



Bakan'ın eleştirdiği Tarkan'dan yeni paylaşım


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin