Tarkan: Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın

Megastar, Zeytinlik Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ‘ses verdi’.

Google Haberlere Abone ol
Tarkan: Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın

Megastar Tarkan, Zeytinlik Kanunu’nda yapılması planlanan ve tepkilere neden olan değişikliğe ‘ses verdi’: “Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın.”



Kanunda yapılacak değişiklikle dekar başına en az 15 zeytin ağacının bulunmadığı alanların zeytinlik olarak kabul edilmeyeceği açıklanmıştı.



Twitter hesbaından duruma tepki gösteren Tarkan, “Bir ülkenin en büyük nimeti, değeri onun doğasıdır. Zeytin ağaçları Anadolu’nun hazinesidir belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın”, diye yazdı. Bir de zeytinlik fotoğrafı paylaşan Tarkan, #ZeytinAğacınaSadakat etiketini kullandı.



Tarkan: Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın



Düzenleme ne getirecek?



Bu sahaların yatırıma açılması için kurulacak Zeytinlik Sahaları Koruma Kurulu’nun ‘uygun görüşü’ ve Tarım Bakanlığı’nın izni gerekecek. Kurulda; Çevre, Tarım, Maliye, Orman bakanlıkları temsilcileriyle ilgili sivil toplum kuruluşları olacak. İzinsiz kesilmede, ağaç başına 2 bin lira para cezası kesilecek. Zeytinlik sahalarda hayvan otlatanlar için 5 bin liralık para cezası öngörülürken, mevcut düzenlemedeki üç aylık hapis cezası kaldırıldı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin