Tarihin kara lekesi 'Rus Uyku Deneyi' film oluyor!

Dünya Kick Boks şampiyonu, Payitaht dizisinin Selçuk Kılıç'ın başrolünü oynadığı Rus Uyku Deneyi beyazperdeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tarihin kara lekesi 'Rus Uyku Deneyi' film oluyor!

Dünyada konusu daha önce hiç işlenmemiş "Deney" filmi aksiyon ve gerelim sahneleri ile dikkat çekiyor. 13 Eylül'de sinemalarda olacak olan "Deney" filmi izleyenlere gerilim vaadediyor.



RUS UYKU DENEYİ



Denekler, 2. Dünya Savaşı sırasında yakalanmış siyasi tutsaklardı ve deneye başlamadan önce, onlara 30 günün sonunda hayatta kalan kişinin özgür bırakılacağı söylenmişti. Deneyin amacı ise; bir insanın ne kadar süre uykusuz kalabileceği ve bunun insan üzerinde nasıl etkiler yaratacağını belirlemekti. Odada 5 kişiye 1 ay boyunca yetecek yiyecek ve su bulunuyordu. 



Tarihin kara lekesi 'Rus Uyku Deneyi' film oluyor!



Deneklerin uyumamaları için odaya sürekli uyarıcı gaz ve oksijen veriliyordu. İlk 5 gün her şey yolunda gitse de sonrasında işler değişecekti. Mahkumlar birbirleriyle konuşmayı keserek, mikrofonlara fısıldamaya başladılar. 9 günden sonra bir denek çığlık atmaya başladı ve saatlerce bağırmaya devam etti. Ardında ikinci deneğin çığlıkları duyuldu.



Diğer 3 denek ise mikrofonlara fısıldayarak, küçük gözlem camlarını kitap sayfalarıyla kapattılar. Sonrasında çığlıklar tamamen kesildi. Bu sessizlik günlerce sürdü. Nihayet araştırmacılar, ne olup bittiğini görmek için odaya girmeye karar verdiklerinde, içeriden "Artık özgür kalmak istemiyoruz" cevabını aldılar.



Tarihin kara lekesi 'Rus Uyku Deneyi' film oluyor! - Resim : 2



GERİLİM SAHNELERİ DİKKAT ÇEKİYOR



Aksiyon sahneleri için özel bir ekip çalışan Deney Film oyuncuları izleyicilere hem gerilim hemde aksiyonu bir arada sunuyor. Benzeri görülmemiş bir yerli yapım olan Deney filmi Aliwood beyaz perdeye taşırken, yönetmenliğini Birol Kurt üstleniyor. Yapımcılığını Ali Ağgül’ın üstlendiği filmin senaryosu ise Serkan Aygören'e ait. 



Tarihin kara lekesi 'Rus Uyku Deneyi' film oluyor! - Resim : 3



"Deney", performanslarıyla çok güçlü isimleri bir araya getiren yapımda aksiyon ve gerilim hız kesmeden devam ediyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin