TARAF'IN ESKİ YAZARININ AHMET ALTAN'A VERİLEN HRANT DİNK ÖDÜLÜ'NE İTİRAZI VAR

Mayıs ayında uzun süre maaşlarını alamayan Taraf Spor Servisi'nin toplu istifasına destek vererek BirGün Gazetesi'ne geçen Dağhan Irak, Ahmet Altan'a verilen Hrant Dink Ödülü'ne itiraz etti...

Google Haberlere Abone ol
TARAF'IN ESKİ YAZARININ AHMET ALTAN'A VERİLEN HRANT DİNK ÖDÜLÜ'NE İTİRAZI VAR

Irak, "İtirazım var" başlıklı BirGün'deki bugünkü yazısında Türkiye'deki futbol ortamına itirazlarını dile getirirken, geçtiğimiz günlerde Ahmet Altan'a verilen Hrant Dink Ödülü'ne itirazlarını da yazdı:


"Bitirirken bir itirazım daha var izninizle... Geçtiğimiz yıl Ağustos ayının ilk haftası, hükümet Hrant Dink davasındaki sorumluluğunu üzerinden atmak için devlet adına verdiği savunmada Dink'i Naziler'e benzetirken, benim o zaman yazarı olduğum, Ahmet Altan'ın genel yayın yönetmeni olduğu Taraf Gazetesi, bu duruma anlamlı bir tepki vermeyi reddetmişti. Bunun üzerine ben 16 Ağustos 2010 tarihli Taraf'ta Fenerbahçe-Antalyaspor maç yazıma şöyle başlamak zorunda kalmıştım; 'Şükrü Saracoğlu'nda tribünler yurttaşını sokak ortasında vurduran bir devlet kadar suskun, hava ise Avrupa kapılarında bir cinayetin bahanesini anlatmaya çalışanlar kadar iç bayıcıydı.' O gün Ahmet Altan'ın o tavrı bana utanç verdiği için maç yazısına sıkışan bir itirazdı bu. O gün Altan bana utanç verirken, dün Altan'a Hrant Dink Ödülü verildi.


Ödülü veren herkesin 'vicdan'ına itirazım var.


Bilesiniz..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin