Taraf yazarından Acun Ilıcalı'ya tavsiye : 'tv 8'de Adnan Hoca ve kedicanlarına program yaptır'

Taraf gazetesi yazarı Hıdır Geviş bugünkü köşesine tv 8'i satın alan Acun Ilıcalı'yı ve TV'dan önce internet üzerinden yayın hayatına başlayan El Cezire Türk televizyonunu taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Taraf yazarından Acun Ilıcalı'ya tavsiye : 'tv 8'de Adnan Hoca ve kedicanlarına program yaptır'

Acun Ilıcalı'nın haber merkezini kapatmasını ve sadece eğlence programları olan bir kanal yapmak istemesini olumlu karşılayan Geviş, aksi durumda tv 8'in var olan kanallardan farklı bir kanal olmayacağını ifade etti.



Ilıcalı'nın kanalda realty showlar, gençlere yönelik komedi programları, filmler ve dizi olacağını tahmin ettiğini vurgulayan Geviş, ünlü yapımcıya Adnan Hoca'ya program yapmasını tavsiye etti.



Hıdır Geviş'in yazısı şu şekilde:



"TV8’i satın alan Acun, bambaşka gıcır gıcır bir kanal yaratmak için icraatlara başladı bile. Ben de çok merak ediyorum, neler yapacak acaba diye. Acun’un TV8’i eğlence kanalı hâline getireceği söylendi, haber istemediği söylendi. Mantıklı tercihler, çünkü varolan türde kanallara bir benzerini daha eklemeye hiç gerek yok. Hem zaten Türkiye’de, Amerikan Bravo kanalı gibi bir eğlence kanalı boşluğu var.



Acun’un kanalında muhtemelen realty show’lar, gençlere yönelik komedi programları, filmler, mini diziler olacaktır. Yeni yapılacak programlarla kanalın kimliği ortaya çıktığında, televizyon sektöründe taşlar yerinden oynayabilir, trendler değişebilir...



Ben Acun’un yerinde olsam, Adnan Hoca ve Kedicanlar’ını transfer ederdim. Son derece sempatik, farklı ve eğlenceli biri Adnan Hoca... Her biri barbie bebeğin balıketi versiyonu gibi olan Kedicanlar’ı da öyle... Hoca ve Kedicanlar’ı daha şimdiden Türkiye’nin liste başı fenomenleri. Eğer farklı bir formatla ve kitlesel bir kanalda izleyici karşısına çıkarlarsa izlenme rekorları kıracaklarına eminim"



Hıdır Geviş, yazısının ikinci bölümünde ise, uzun süredir yayına girmesi beklenen El Cezire Türk kanalını yazdı. El- Cezire Türk'ün TV yayınından önce internet üzerinden yayına başlayacak olmasının Türkiye'deki web gazeteciliğini cesaretlendireceğini ifade eden Geviş şunları yazdı:



"Al Jazeera kanalı benim en favori kanallarımdan biri ve bence CNN International’a beş çeker. Haber konusunda çok daha zenginler, haber belgeselleri harika... Batı dünya merkezli değiller... Doğu dünyanın sesi ve sıcaklığı bu kanala ayrı bir lezzet katıyor.



Al Jazeera kanalının Türkiye’deki versiyonu ise El Cezire Türk... Türkçe yayın yapacaklar... Kendi kadrolarını oluşturdular ve ha yayına girildi ha girilecek derken yıllar geçti. Kanal hâlâ yayında değil. Aldığım duyuma göre El Cezire, televizyondan önce, online üzerinden yayın yapacak. Daha sonra televizyondan yayına girecekler. Deneyimli televizyoncu Gürkan Zengin’in haber direktörlüğünü yaptığı kanalın bu konudaki dijital operasyonlarını Can Tüzüner yürütüyor.



Kanalın bu kararı bence hiç de fena bir düşünce değil. Mobil telefon, internet ve sosyal medya kullanımının bu kadar yüksek olduğu bir ülkede online üzerinden giriş yapmak kendileri açısından iyi sonuçlar doğurabilir. Bu durum, Türkiye’deki web televizyonculuğu ve benzeri yeni yatırımları cesaretlendirecektir.



El Cezire’nin, şubat ayına kadar online’dan yayına başlaması tahmin ediliyor. Hayırlı olsun, yolları açık olsun. Medyaya yeni bir heyecan katacakları, kalite konusunda çıtayı yükseltecekleri kesin"



Hıdır Geviş'in yazısını tamamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin