Taraf - Maliye kavgası büyüyor! Gazete sürmanşetten sordu, Bakanlık sert cevap verdi!

Maliye tarafından 5,5 milyon lira cezaya çarptırılan Taraf'ın bugünkü sürmanşetine Bakanlık'tan cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
Taraf - Maliye kavgası büyüyor! Gazete sürmanşetten sordu, Bakanlık sert cevap verdi!

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Taraf gazetesinin bugün sürmanşetten "Limanın Dayısını İnceledin mi" başlığı ile Bakan Mehmet Şimşek'e "habercilik ve basın yasası ilkeleriyle bağdaşmayacak şekilde son derecede çirkin bir saldırıda bulunduğu" belirtildi. 



Gazetenin, Bakanlık tarafından denetim kapasitesi her yıl artırılarak gerçekleştirilen vergi incelemelerinden biri olan bu inceleme üzerine, Şimşek'e kardeşi üzerinden, yalan iddialarla kişilik haklarına saldırarak, kamuoyu nezdinde doğru olmayan bir algı operasyonu ile kalemini tetik olarak kullandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Usul ve yasaya uygun faaliyette bulunan hiçbir vergi yükümlüsünün vergi incelemesinden çekinmemesi gerekirken, incelemeye alınanlar tarafından yapılan ve yapılacak bu tarz saldırı ve iftiralar vergi incelemelerini durdurmada başarılı olmamıştır, olamayacaktır. Hiçbir vergi yükümlüsüne ayrıcalık tanınmamış ve tanınmayacaktır. Bu kapsamda siyasi kanalların baskı aracı olarak kullanılmasına izin verilmemiştir, verilmeyecektir. Vergi incelemesi yapılması gereken gerçek ve tüzel kişilere gerektiği zamanda incelemeler yapılmıştır ve yapılmaktadır. Vergi mahremiyeti nedeniyle de bu konularda açıklama yapılabilmesi mümkün değildir." 



"Mezardan babam kalksa gelse ve sizden bir şey istese yapmayın"



Söz konusu gazetenin haberindeki iddiaların 15 Ocak 2014 tarihinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bütçeyle ilgili basın toplantısında gazeteciler tarafından sorulduğu hatırlatılan açıklamada, Şimşek'in de bugüne kadar bakanlık ve ilgili kuruluşlarda mevzuat ve hakkaniyete aykırı bilgisi dahilinde hiçbir işlem yapılmadığı ve yapılmayacağını net bir şekilde ortaya koyduğuna işaret edildi.



Bakan Şimşek'in ilk günden bürokratlarına "Mezardan babam kalksa gelse ve sizden bir şey istese yapmayın" uyarılarını kamuoyu nezdinde de paylaştığı anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 



"Bakan Şimşek bir yakını üzerinden adının karıştırılmaya çalışıldığı iddialarda derhal adı geçen şahıs ve şirketlerle ilgili detaylı araştırma yaptırmış, Bakanlığımız ve ilgili ve bağlı kuruluşlarımız nezdinde, bu şirketlere direkt ya da dolaylı hiçbir menfaat sağlanmamış olduğu ortaya çıkmıştır. 17 Aralık sürecinde ortaya atılan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üstelik bir basın toplantısında net cevaplar verdiği bir konuyu aylar sonra yapılan vergi incelemesi üzerine bir tehdit ve şantaj aracı olarak kullanan ve Sayın Bakan'ın konuya ilişkin açıklamalarına da en ufak yer vermeyen Taraf gazetesini şiddetle kınayarak yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." (AA)



İşte, Taraf'ın bugünkü sürmanşeti:



Taraf - Maliye kavgası büyüyor! Gazete sürmanşetten sordu, Bakanlık sert cevap verdi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin