'Tanıyanlar bilir ben, hiçbir baskıya pabuç bırakmam!'

Uğur Dündar'dan Binali Yıldırım'a yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Tanıyanlar bilir ben, hiçbir baskıya pabuç bırakmam!'

Duayen gazeteci Uğur Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı yayında moderatörlük yapma önerisini, "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyorum" diyerek reddetti.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nu biraraya getirecek tartışma programı için hazırlıklar sürerken, moderatörün kim olacağı ise henüz belli olmadı. Binali Yıldırım’ın ismini gündeme getirdiği Uğur Dündar ise kendisi üzerinden bir yıpratma kampanyası yürütülebileceği gerekçesiyle moderatörlük yapmayacağını duyurdu.



Binalı Yıldırım, Uğur Dündar’ın açıklamasını, Twitter üzerinden yorumladı. Yıldırım, şu mesajı paylaştı;



"Uğur Bey’in kararına üzüldüm. ‘Adaylar ve demokrasi zarar görür’ diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda “birilerinin” baskısı etkili olmamıştır."



Uğur Dündar'dan Yıldırım'a yanıt



Uğur Dündar ise kendisine baskı yapıldığı iddialarını yalanladı. Twitter’dan Yıldırım’a yanıt veren Dündar, şu açıklamayı yaptı:



"Baskı yapıldığı ve o nedenle moderatörlükten vazgeçtiğime yönelik spekülasyonlar dolaşıyor.Tanıyanlar bilir ben, hiçbir baskıya pabuç bırakmam. Ayrıca kimseden de asla böyle bir girişim gelmedi.



Kararımın tek nedeni; Türkiye’deki kutuplaşmadır. Ülkemiz acilen normalleşmelidir.



Yok efendim canlı yayın olmasın denilmişmiş, baskılar yapılmışmış!.. Mış…Mış…Mış… Geçiniz bunları. Hepsi hayal ürünü… Hiçbiri doğru değil. Ne dediysem o… Gerekçem çok net biçimde tweetlerimde var!..”



'Tanıyanlar bilir ben, hiçbir baskıya pabuç bırakmam!'



Uğur Dündar'dan flaş ortak yayın kararı!



Uğur Dündar'ın kararına Binali Yıldırım'dan ilk yorum!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin