Tacı geri alınan Itır Esen'e hapis istemi!

Itır Esen hakkında iddianame hazırlandı...

Google Haberlere Abone ol
Tacı geri alınan Itır Esen'e hapis istemi!

Twitter'daki paylaşımında 15 Temmuz şehit ve gazilerine hakaret ettiği iddiasıyla tacı elinden alınan güzellik kraliçesi Itır Esen hakkında "halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, Twitter'raki paylaşımı nedeniyle 3 vatandaşın yaptığı şikayet üzerine Esen hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Esen'in Twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde "ItırEsen@karlieskookie" kullanıcı adıyla yaptığı paylaşıma yer verildi.



Esen'in soruşturma kapsamında alınan ifadesine de yer verilen iddianamede, şikayete konu paylaşımı Twitter hesabından kendisinin yaptığını, 15 Temmuz şehitlerini anmak adına ironi olsun diye bu paylaşımı yaptığını, şehitlere veya halkın herhangi bir kesimine yönelik hakaret kastının bulunmadığını, kendisini düzgün ifade edememiş olduğu için bazı insanların yapmış olduğu paylaşımı yanlış değerlendirmiş olabileceklerini beyan ederek atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği belirtildi.



İddianamede, tüm dosya kapsamına göre şüpheli Esen'in sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü anmakta olan halkın sosyal bir kesimini alenen aşağıladığının anlaşıldığı vurgulandı.



Bu kapsamda Esen'in "halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği savunulan iddianamede, 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.



Değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde, Esen'in yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.



TACI GERİ ALINMIŞTI



Türkiye çapında 22 Eylül'de düzenlenen Miss Turkey 2017 adlı güzellik yarışmasında birinci seçilen Itır Esen, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, Twitter'da paylaştığı bir mesajla gündeme gelmişti.



Bu mesajında 15 Temmuz şehit ve gazilerine hakaret ettiği ileri sürülen Esen'in birincilik tacı, Miss Turkey organizasyon yetkilileri tarafından geri alınmıştı. (Sabah)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin