T24'ten okurlarına: 24 saat sonra tekrar merhaba

Sunucularda çıkan sorun nedeniyle T24'e erişim sorunu yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
T24'ten okurlarına: 24 saat sonra tekrar merhaba

8 Temmuz Pazar günü 17.00 sularında, sunucularında yaşanan sorun nedeniyle erişim kesilen T24, yeniden yayına başladı. T24 internet gazetesi, dönüş sonrası bir açıklama paylaştı.



İşte, T24'ten yapılan o açıklama:



"T24, 1 Eylül 2009'da yayına başladı. Sitemiz, yayında olduğu yaklaşık dokuz yıl içinde hiç karşılaşmadığı bir sorun nedeniyle ilk kez 24 saat okurlarına ulaşamadı.



Pazar günü saat 17:00 sıralarında T24'e erişim kesildi ve teknik ekiplerin tam 24 saat süren müdahalelerinin  ardından, tekrar karşınıza çıkabildik. Sorun, T24'ün Microsoft'ta bulunan sunucusunda ortaya çıkan bir sıkıntıdan kaynaklandı.



Nedeni ne kadar T24'ten uzakta olsa da, kesinti nedeniyle özür dilediğimiz okurlarımıza, benzer sorunların tekrar yaşanmaması için yapısal adımlar atmakta olduğumuzu duyurmak istiyoruz.

Yayınımızın kesilmesi üzerine çok sayıda okurumuzun, "T24'ün resmi bir kararla kapatılmış olabileceği" yolundaki kaygılarına da tanık olduk. Yayında olamamak elbette bizim, ancak etkili bir haber mecrasına erişim sağlayamayan binlerce insan için akla gelen ilk ihtimalin "kapatma" olması ise Türkiye'nin sorunu.

Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünün içinde bulunduğu durum, ne yazık ki bu kaygıların yersiz değil, aksine hayatın olağan akışına uygun olduğunu gösteriyor.



T24'ün yayında olamadığı süre içinde o kadar çok güzel mesaj da aldık ki, kâbus gibi geçen 24 saatin tek tesellisi bu oldu.

Siz varsanız biz varız, sağolun."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin