Suriye'nin buğulu sesinden Türkiye'ye teşekkür

İstanbul'da sahne alan etnik caz sanatçısı Lena Chamamyan, Türkiye'ye teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin buğulu sesinden Türkiye'ye teşekkür

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri’nin yeni konuğu Suriyeli sanatçı Lena Chamamyan oldu.



15 Mayıs Cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda Türkiye'deki dinleyicilerine seslenen etnik caz müzisyeni sahnede Arapça, Ermenice ve Fransızca şarkılar seslendirerek, “Müziğin birleştirici gücüne inanıyorum. Bu dünya hepimizin, barışla yaşayalım” dedi.



Suriye'nin buğulu sesinden Türkiye'ye teşekkür



Sarı Gelin’i 3 ayrı dilde seslendirdi



Konserinden Awal Mousafer, Hal Asmar, Fi Ayaynayk, Shaam, Ya Mal Em Sham gibi şarkılarını seslendiren Chamamyan, babasının kendisine söylediği ninniyi Arapça bir yorumla dinleyenleri için özel olarak söyledi. Sanatçı, Sarı Gelin türküsünü Arapça, Ermenice ve Türkçe olarak 3 ayrı dilde seslendirdi. 



Böyle Gelmiş Böyle Geçer şarkısını Arapça ve Türkçe olarak seslendiren Chamamyan, dinleyicilerin yoğun alkışları arasında sahneden seslenerek, “Sizi çok seviyorum, iyi ki buradayım. Sizinle olmak çok güzel. Bu güzel şehirde olmak harika” diyerek duygularını dinleyenleriyle paylaştı. 



Suriye'nin buğulu sesinden Türkiye'ye teşekkür - Resim : 2



Konserde sanatçı, Şam için yazdığı parçayı seslendirirken Suriye’ye kucak açan Türkiye’ye teşekkür ederek, iki kardeş ülkenin birbirine kapılarını açmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. 



Chamamyan, yeni albümünden de iki Göksel Baktagir bestesi seslendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde en beğenilen şarkılarını sevenleriyle beraber seslendiren sanatçı, hayranlarına Erkin Koray’ın Şaşkın şarkısıyla sürpriz yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin