Suriyeli müzisyenler İstanbul’da Caz yapacak

23. İstanbul Caz festivali, 27 Haziran Pazartesi akşamı başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli müzisyenler İstanbul’da Caz yapacak

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılan Suriyeli müzisyenler İstanbul’da sahneye çıkacak. Konseri 300 mülteci de izleyecek.



Pek çok farklı mekanda, 200’ü aşkın yerli ve yabancının katılımıyla tam 50 konser... İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin 23’üncüsü 27 Haziran’da başlıyor. 25 Temmuz’a kadar sürecek festival, başta Nile Rodgers ve grubu CHIC olmak üzere, aralarında Damon Albarn, Joss Stone, Branford Marsalis, Kurt Elling, Kamasi Washington, Ernest Ranglin, Laura Mvula ve Roy Hargrove gibi caz, funk, dünya müziği, blues ve rock’ın farklı seslerini ağırlayacak.



Suriyeli müzisyenler İstanbul’da Caz yapacak



EN KALABALIK KONSER



 İKSV Caz Festivali Direktörü Pelin Opçin, müzik ziyafetinin mottosunun ‘kültürel değerler doğrultusunda kaliteli müzik’ olduğunu söylüyor. Festival bu yıl özel bir konserle açılıyor. Dünyanın gündeminde olan Suriye, bu kez müzikle sahneye taşınıyor. Bu konser aynı zamanda 23 yıllık festivalin en kalabalık sahne performansı olacak. Sahneye 59 kişi çıkacak!  Opçin, savaş sonrası Avrupa’ya dağılan Ortadoğulu müzisyenlerin Damon Albarn önderliğinde bir araya getirildiğini söyledi.



300 MÜLTECİ İZLEYECEK



Opçin, Damon Albarn ve Suriyeli Müzisyenler Orkestrası konserinin, festivalin bu yıl en dikkat çekici etkinliklerinden olduğunu anlattı ve şöyle devam etti: “Bu konserde dünya müziğinin en seçkin temsilcileri de konuk sanatçı olarak yer alacak. Rachid Taha, Julia Holter, Baaba Maal, Bassekou Kouyaté gibi müzisyenlerle birlikte, Türkiye’den sürpriz isimler sahneye çıkacak.”



Konserde müzik çeşitliliği de öne çıkacak; hip hop, rock ve etnik müzik de cazın yanında yer alacak. Opçin, 300 mültecinin de konseri izlemesinin sağlanacağını ifade etti.



FESTİVALDEN ÖNE ÇIKANLAR



Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün sahibi Özdemir Erdoğan, geçen yıl yayımladığı Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar albümünden şarkılar, caz klasikleri ve kendi eserlerinin düzenlemelerinden oluşan bir repertuarla 12 Temmuz salı günü 21.00’de, Uniq Açık Hava Sahnesi’nde.



İngiliz Joss Stone, 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında bir kez daha İstanbul’a geliyor. Son albümü Water for Your Soul’u geçtiğimiz yıl yayımlayan sanatçı, yeni, eski, ezbere bilinen, hareketli ve romantik parçalarıyla 23 Temmuz cumartesi akşamı 19.00’da, KüçükÇiftlik Park’ta.



Fransız caz ritimleri ve Nat King Cole’un unutulmaz şarkılarını dinlemek istiyorsanız French Quarter ve Hugh Coltman 15 Temmuz cuma günü saat 20.30’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde. BB King, Stevie Ray Vaughan gibi Blues ustalarından ilham alan, vokalleriyle Jeff Buckley ile Nick Drake’i andıran Hugh Coltman, Nat King Cole’un iç dünyasına döndüğü projesiyle sahne alacak.



Trompet virtüözü Nicholas Payton, Amerikalı vokalist Jane Monheit ile sahne alacak. 13 Temmuz çarşamba, 21.00’de Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki konserde ikili Louis Armstrong ve Ella Fitzgerald repertuarını seslendirecek.



"Suriyeli müzisyenler İstanbul’da caz yapacak" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin