'Süper iyi Günler', dijital teknolojiyi tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor!

Mark Haddon’un çok sevilen romanından uyarlanan “Süper İyi Günler” oyunu, 16 yaşındaki Asperger sendromlu Christopher Boone’nin, insanı düşündüren, renkli eğlenceli hikayesini konu alıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Süper iyi Günler', dijital teknolojiyi tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor!

New York, Londra, Melburn, Hong Kong gibi kentlerde eş zamanlı oynan oyun bu sezon Türkiye’de Tiyatrokare bünyesinde sahneleniyor.



Digital teknolojiyi sahne ile buluşturan oyun, 80 metrekare digital ekranlardan oluşan  özel bir dekorda, üç boyutlu animasyonlar eşliğinde  Chirstopher Boone karakterinin  geniş hayal dünyasına ve renkli karakterine farklı bir penceren görmeye olanak sağlıyor. Dünya stantdartlarında üstün teknolojinin ilk kez kullanıldığı bu oyunun sahne arkasında, oyuncu sayısından daha kalabalık bir ekip çalışıyor. Provası üç ay süren ancak görsel tasarımı 12 ayı aşkın bir zamana yayılan oyunun sahne kurulumu 30 saate yakın sürüyor.



7507’ye kadar tüm asal sayıları ve dünyanın başkentlerini ezbere bilen matematik dehası Christopher Boone’yi, yetenekli genç  oyuncu Emir Özden oynuyor.  “Süper İyi Günler” oyununda, yıllar sonra tiyatro sahnesine dönen Ayça Erturan, dokuz yıldır Leyla’nın Evi’nde bir rekora imza atan usta oyuncu Celile Toyon, televizyon dizilerinin sevilen oyuncusu   Didem İnselel,Korel Cezayirli, , İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Onur Kırat, Uğur Can Arıkan, Cem Arslan, Sevcan Aydın, Beste Koçak rol alıyor.  Oyunu Londra ve Broadway ile eş zamanlı olarak Türkiye’ye getiren ve  Türkçeye kazandırarak, sahneye koyan Nedim  Saban: “Bu oyunun farklı versiyonları dünyanın pekçok yerinde sahneleniyor. Ancak Türk Tiyatrosu’nda bir inovasyon sağlayarak, ileri teknoloji kullanımını sahne imkanları ve teknolojik olan ülkelerle eş zamanlı olarak başarabilen birkaç ülkeden biriyiz. İki buçuk yıl sürdü bu oyunun çalışması..Bu ekip olmasaydı mümkün değildi, bu hayalleri gerçekleştiremezdik.” Dedi.



Albert Einstein, Bill Gates, Lionel Messi, Tim Burton, Wolfgang Amadeus Mozart, Van Gogh gibi ünlülerde bulunduğu tahmin edilen Asperger Sendromu, Türkiye’de çok az biliniyor.  Bu oyun aynı zamanda Asperger Sendromuna dikkati çekerek, onların renkli hayal dünyasına farklı açıdan bakmayı sağlıyor, eğlendirirken, düşündürüyor.



Mark Haddon’un yazdığı, Simon Stephens’ın uyarladığı, Nedim Saban’ın Türkçeye kazandırdığı ve yönettiği, dekor ve ışık tasarımına Kerem Çetinel, görsel tasarımına Tufan Dağtekin, müziklerine Son Feci Bisiklet, koreografisine Orçun Okurgan’ın imza attığı “Süper İyi Günler”,  14 Mart’ta Kozyatağı Kültür Merkezi, 23 Mart’ta Trump Kültür, 8 ve 9 Nisan’da Caddebostan, 13 ve 14 Nisan’da Trump Kültür, 28 Nisan’da Caddebostan  ve 16 Nisan’da Ankara’da perde açıyor.



Oyun bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere dünya çapında "The Curious Incident of a Dog in theNight-Time" adıyla 3 milyondan fazla seyirciyle buluştu. "Tony ve Oliver gibi prestijli ödüllerde başta “En İyi Oyun” olmak üzere nice ödüle layık görüldü.


Etiketler dijital tiyatro
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin