Star TV'nin dizisi için askeri eğitim aldılar!

Star TV'nin yeni dizisi 'Söz' izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.

Google Haberlere Abone ol
Star TV'nin dizisi için askeri eğitim aldılar!

Yapımını ‘TIMS&B’nin, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın yaptığı Türkiye’nin en büyük prodüksiyonlu asker dizisi ‘SÖZ’ 3 Nisan Pazartesi Star TV ekranlarında izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor.



Türkiye’de ilk defa Genel Kurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’yla gerçekleştirilen iş birliği kapsamında hayata geçirilen ‘SÖZ’ dizisi bir ‘Özel Kuvvet Timi’nin hikayesini konu alıyor. “Gözün Arkada Kalmasın” sloganıyla dikkat çeken ‘SÖZ’ dizisinin ön hazırlıkları 1 yıldır, çekimleri yaklaşık 2 aydır devam ediyor.



Star TV'nin dizisi için askeri eğitim aldılar!



Dizi için profesyonel eğitim aldılar



Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın üstlendiği, senaryosunu Ethem Özışık’ın kaleme aldığı ‘SÖZ’ dizisinde ‘Özel Kuvvet Timi’nin yetenekli üylerine hayat veren oyuncular, çekimler başlamadan önce Çatalca’da zorlu bir eğitime tabi tutuldu.



2 Hafta Askeri Eğitim Aldılar



Özel Kuvvetlerde uzun süre Tim personeli olarak başarılı görevler yapmış emekli eski Özel Kuvvetler mensupları tarafından, 2 hafta süreyle zorlu bir kampta askeri eğitime alınan tüm oyunculara temel askerlik eğitimine uygun olarak, üniforma disiplini, selamlama, nöbet usulleri, üstlerine hitap tarzı, silah taşıma ve kullanma esasları, kişisel bakım ve genel disiplin esasları eğitimi verildi. Tim her ağır eğitim gününden sonra dönüşümlü olarak geceleri nöbet tutarken, değişik arazi ve hava koşullarında (kar, yağmur, çamur, sert rüzgar ve soğuk ) tam teçhizatlı olarak psikolojik ve fiziksel dayanım eğitimi aldı.



Günde 1 Kez Telefon Kullandılar



Giyinme, istirahat, banyo ve özel ihtiyaçlar sırayla tim arasında belirlenen sınırlı bir zamanda icra edildi. Tüm günü geçirdikleri kampta askeri disipline uygun olarak, 3 adet bir saatlik yemek molalarına sadık kaldılar. Gece istirahatlarını arazi koşullarına uygun olarak teçhizatlarında bulunan uyku tulumunda geçirirken, yatak kullanmadılar. Tüm kamp döneminde her gün sabah ve öğleden sonra Özel Kuvvetler Timi'ninin eğitimine uygun olarak dayanıklılık arttırıcı spor eğitimine tabi oldular. Gündüz taktik eğitimleri yanında gece de muharebe koşullarında ilerleme ve harekat eğitimi icra edildi.  En önemlisi, yaşadıkları bu zor, ağır ve disiplinli şartlarda birlik ve beraberlik ruhunun ve birbirlerine destek olmanın önemini öğrendiler. Ayrıca iki hafta süreyle telefon kullanımlarına günde bir kez olmak şartıyla 20:00-21:00 arası olmak üzere sadece 1 saat izin verildi.



Gece Baskını Yapıldı



Eğitimin bir parçası olarak gece baskınları yapma, baskın yenirse savunma, tamamen ışıksız bir ortamda güvenli yer değiştirme, intikal, sızma eğitimleri verildi.



Yakın Dövüş ve Gerçek Silah Kullanma Eğitimi Aldılar



Oyuncular, yakın koruma-dövüş eğitmeni ve dünyaca ünlü yıldızların yakın koruması Çağdaş Agun tarafından, yakın dövüş, saldırı ve savunma eğitimleri alırken, ayrıca özel bir atış poligonunda  her gün düzenli olarak tabanca kullanma eğitimi ve değişik mesafelerden ( 5, 15, 25 m ) gerçek silah ve mermiyle tek tek ve seri olarak atışı yapılarak gerçek atışın hissiyatı kavrandı.



Çekimlerde Silahlı Kuvvetler’in Skorsky Helikopteri kullanıldı



Silahlı Kuvvetler’in iş birliği ile gerçekleştirilen tek proje olan ‘SÖZ’ ayrıca gerçek Skorsky helikopter kullanımı ile bir ilke imza atıyor.



Zekası ve cesaretiyle bütün timin saygısını ve güvenini kazanan kıdemli üsteğmen ve tim komutanı Yavuz rolünü başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş canlandırırken; vatanı için gözünü kırpmadan ölüme yürüyen bu özel timin diğer mensuplarını ise; Atakan Arslan, Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Mehmet Ali Karakuş, Doğukan Polat, Volkan Uygun, Oktay Samurkaş canlandırıyor.


Etiketler söz dizi star tv
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin