STAR, NEDEN PRIME TIME´DE BELGESEL YAYINLADIĞINI DAİR AÇIKLAMA GÖNDERDİ

Star televizyonu dün akşamdan itibaren prime-time´da RTÜK´ün verdiği cezayla belgesel yayınlamaya başladı. Star, bugün de yayın kuruluşların ´neden belgesel yayınlamak zorunda oldukları´nı açıklayan bir mesaj gönderdi. Mesajın başlığı ise şöyle: STAR’I SUSTURMA GAYRETLERİ

Google Haberlere Abone ol
STAR, NEDEN PRIME TIME´DE BELGESEL YAYINLADIĞINI DAİR AÇIKLAMA GÖNDERDİ

STAR’I SUSTURMA GAYRETLERİ

RTÜK özgür ve özerk bir kanalda kendi seçtiği programları yayınlatıyor

RTÜK’ün Star’ı susturma gayretleri çerçevesinde gerçekleşen ve “Haberlerin yayınlanmasında tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine bağlı olunması, özgürce kanaat oluşumunun engellenmemesi ilkesini ihlal ettiği.. “ gerekçesi ile 9-10-11 Şubat 2004 tarihlerinde saat !9:30 Ana Haber Bülteni’nin yayınını durdurma işlemi, izleyicilerin büyük tepkisini çekti. Bu yasak nedeniyle Can Ataklı da Kırmızı Koltuk programını sunamadı ve pazartesi akşamı Kırmızı Koltuk’un konuğu Doğu Perinçek kendisine yazılı olarak yöneltilen soruları cevapladı.
Medya tarihine kara bir leke olarak geçen bu yasaklama ile RTÜK “ bundan böyle ekran karartma yerine programa ceza verilmesi kuralı” nı ilk kez Star üzerinde uygulama fırsatını buldu.
Yasaklanan programların yerine yayınlanacak programların kasetlerini de gönderen RTÜK böylece özgür ve özerk bir kanalın yayın akışını da bizzat belirleyerek kendi uygun gördüğü program kasetlerini zorla yayınlatmış oldu.
Buna göre RTÜK, Star ekranlarında Ana Haber Bülteni yerine, 9 Şubat Pazartesi “Bozkırın Orta Yeri Frigya” , 10 Şubat Salı “ Kartal Kalelerden Batık Kentlere” ,
11 Şubat Çarşamba günü de “Çömlekköy Kınık ve Gümüş Ustası “adlı programların yayınlanmasını zorunlu kıldı.
Bu uygulama kamuoyunun büyük tepkisini çekti ve Star’ın santralı Türkiye’nin dört bir yanından yağan RTÜK’ü protesto telefonları ile kilitlendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin