Star gazetesi yazarı hayatını kaybetti!

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve Star Gazetesi yazarı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Star gazetesi yazarı hayatını kaybetti!

Geçirdiği beyin kanaması sonrası 28 Şubat tarihinde ameliyat edilen Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi ve Star Gazetesi yazarı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu bu sabah hayatını kaybetti.



Beril Dedeoğlu kimdir?



Beril Dedeoğlu 1961’de Ankara’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. 1986’da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. Akademik kariyerine Prof. Dr. Esat Çam’ın asistanı olarak, 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde başladı. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör oldu. Aynı yıl Galatasaray Üniversitesi İkitisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığına getirildi. Bir dönem Kadir Has Üniversitesi’nde ders verdi. Ayrıca, Uluslararası Güvenlik ve Strateji, Avrupa Birliği ve uluslararası ilişkiler alanlarında birçok kitabı ve makalesi bulunuyor.



6 Şubat 2012 tarihinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atandı. 2015 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yaptı.



28 Şubat 2017 tarihinde, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun’un yerine Ege Üniversitesi Rektörvekili olarak atandı. Beril Dedeoğlu, en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’nda görevlendirilmişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin