STAR GAZETESİ YAZARI EKONOMİST SALİH NEFTÇİ VEFAT ETTİ!

Türkiye'nin uluslararası alanda isim yapmış ekonomistlerinden Prof. Dr. Salih Neftçi önceki gece hayatını sürdürdüğü İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşamını yitirdi. Neftçi, Hürriyet, Vatan ve son olarak Star gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
STAR GAZETESİ YAZARI EKONOMİST SALİH NEFTÇİ VEFAT ETTİ!

Neftçi önceki gece hayatını sürdürdüğü İsviçre'nin Cenevre kentinde amansız hastalığa karşı verdiği savaşı kaybetti. Bir süredir beyin tümörü tedavisi gören Salih Neftçi'nin, ailesinin isteği üzerine Cenevre'de bugün toprağa verileceği öğrenildi.


Salih Neftçi son olarak Star gazetesinde günlük yazılar yazıyordu. Neftçi ayrıca Çin Merkez Bankası, Dünya Bankası, Uluslararası Kalkınma Ajansı, ABD Dışişleri Bakanlığı gibi birçok uluslararası kuruluşta danışmanlık ve çeşitli görevler üstlenmişti. Prof. Neftçi ayrıca Hong Kong, Çin, İsviçre, Amerika'da çeşitli üniversiteler ile eğitim kuruluşlarında dersler veriyordu. 


Star gazetesine konuşan Prof. Salih Neftçi'nin kardeşi Londra Deutsche Bank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Sinan Neftçi, Salih Hoca'nın beynindeki tümör nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğünü ancak önceki akşam hayata veda ettiğini söyledi. Çocuklarının Cenevre'de gömülmesini istediğini söyleyen Sinan Neftçi "Babalarına yakın olmak için cenazenin burada yapılmasını ve buraya gömülmesini istediler. Ağabeyimi küçük bir aile töreniyle burada toprağa vereceğiz" dedi. 


Salih Neftçi kimdir


Galatasaray Lisesi ve ODTÜ Ekonomi mezunu olan Neftçi doktorasını Minnesota Üniversitesi'nde yaptı. George Washington ve Columbia üniversitelerinde dersler verdi. ABD üniversitelerinin birçoğunda An Introduction to the Mathematics of Pricing Financial Derivatives kitabı, ders kitabı olarak okutuldu. Cenevre'deki FAME Certificate finansal aktif yönetimi sertifika programın başındaydı. Dünya Bankası, Çin Merkez Bankası, Uluslararası Kalkınma Ajansı gibi kuruluşlarla danışmanlık yaptı. En doğru ekonomik araştırmacılardan biri kabul edilir. Hürriyet, Vatan ve en son star gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.


stargazete.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin