Sportmen yazar Boğaz'da yarışacak

İstanbul’un en önemli spor etkinliklerinden olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup'ta sportmenliğiyle tanınan yazar da yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
Sportmen yazar Boğaz'da yarışacak

İstanbul’un en önemli spor etkinliklerinden olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup bu hafta sonu gerçekleşiyor.



Organizasyonun Ana Sponsoru KÖY, tekne sahiplerine yönelik bir davette hem yarışta KÖY’ü temsil edecek 'KÖY Sailing Team'i tanıttı, hem de yelken sporuna genç yaşta gönül vermiş sporcuları ödüllendirdi.



Ünlü yelkenci Sinan Sümer’in antrenörlüğüyle yarışacak teknede yelkencilerle beraber sportmen kişiliğiyle tanınan yazar Ece Vahapoğlu 30 Mayıs günü gerçekleşecek Boğaz parkurunda rüzgarla yarışacak. 



Sportmen yazar Boğaz'da yarışacak



Zekeriyaköy’de, birçok uluslararası ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects’in tasarladığı KÖY, bulunduğu bölge ile organik ilişki içinde, yatay mimarinin uygulandığı bir yaşam alanı olarak projelendirildi. Doğa ve yaşam çevreyle içiçe planlandı. Yeşillikler içinde, bisiklet ve koşu parkurlarıyla spor yapmaya olanak veren Köy projesi, doğa ile uyum içinde bir spor dalı olan yelkeni benimseyerek spora da destek vermeyi seçti. Bu yıl 14. düzenlenen Bosphorus Cup’ın Ana Sponsoru olan KÖY projesi, kentin bu güzel spor etkinliğinde ayrıca, adına oluşturulan bir tekneyle yarışıyor olacak. 



Yarışlar öncesinde tekne sahiplerine yönelik bir etkinlik düzenleyen KÖY Genel Müdürü İbrahim Kahraman “Biz KÖY’ü hayal ederken doğayı ağacıyla, toprağıyla, deniziyle hayal ettik. Doğanın imkanlarını projenin içinde en doğal haliyle sergilemek için 2,5 yıla yakın projelendirme dönemi geçirdik. Sahada uzun keşifler sonrasında belirlenen ağaçlarımızı taşıdık. Şimdi de projenin içindeki yeni yerlerinde yemyeşil, mutlu ve sağlıklı yaşamalarını sağlıyoruz. İnsanlar iyi bir yaşam sürsünler, spor yapsınlar, rüzgarı hissetsinler dedik. Bu fikirle, kendimizi anlatır ve kitlelerle buluşurken, doğa ile uyumlu bir spor yarışının da içinde olalım istedik. Turkcell Platinum Bosphorus Cup’da ana sponsoruz, ayrıca KÖY Sailing Team de iddalı ekibimiz yarışlarda yer alacak. Teknemiz önemli yeteneklerden oluşuyor. Tüm yelkencilerimize ve özel konuğumuz Ece Vahopoğlu’na iyi şanslar diliyoruz” dedi.



Sportmen yazar Boğaz'da yarışacak - Resim : 2



KÖY, davetinde, genç yelkencileri de ödüllendirdi. Geleceğe yaşanır bir miras bırakma hedefiyle yola çıkan KÖY ve proje sahibi Siyahkalem, genç sporcuları farklı platformlarda desteklemeyi hedefliyor. Etkinlikte genç yelkenciler, yarışlar için ülkemize gelen ünlü Fransız yelkenci Lionel Pean ile sohbet etme fırsatı buldu. Sohbeti Bosphorus Cup’ın kurucusu Orhan Gorbon yönetti. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin