Sözcü gazetesinin avukatı Medyatava'ya konuştu!

Bu sabah Sözcü gazetesinin sahibi ve yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonla ilgili gazetenin avukatından açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü gazetesinin avukatı Medyatava'ya konuştu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildiği iddia edilmişti.



'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasının yöneltildiği belirtilen 4 ismin de gözaltına alındığı öne sürülmüştü.



Olayın nasıl geliştiği ve gözaltı iddialarıyla ilgili Medyatava'dan Canan Kaya'ya konuşan gazetenin avukatı İsmail Yılmaz şu ifadeleri kullandı:



"Dün 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce bir karar çıkmış. Karara göre; 4 kişi hakkında evlerinde arama ve el koyma var. Yani gözaltı kararı yok. Bu kişiler gazetenin sahibi Burak Akbay, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli, muhabir Gökmen Ulu ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun. Bu 4 isimle ilgili arama ve el koyma kararı var. Bunlar yapıldı, evlerinden de bir şey alınmadı. Sadece Burak Bey'in evinden bir iPad alındı. Yonca Hanım'ın evinden de bir şey alınmadı. Mediha Olgun'un evinden de bir şey alınmadı ama kendisi mahkeme kararına göre gözaltı olmadığı halde gözaltına alınmış. Niçin alındığını şu anda biz de bilmiyoruz. Dosyada gizlilik kararı olduğu için de anlayamıyoruz. Belki de polislerin yanlış bir uygulaması oldu. Belki de mahkeme kararına aykırı gözaltına alındı. Ya da ifade için götürüldü. Biz de araştıyoruz, konunun peşindeyiz..." 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin