Sözcü gazetesinden 'maaş krizi' iddialarına yalanlama!

Medyatava'nın dün gündeme taşıdığı maaş krizi iddialarına Sözcü gazetesinden açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü gazetesinden 'maaş krizi' iddialarına yalanlama!

Medyatava, dün gazete kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Sözcü gazetesinde ocak ayı maaşlarının ödenmediği, gerekçe olarak ise aralık ayında ödenen ikramiyelerin ocak maaşından kesildiği iddialarını gündeme taşımıştı.



Bu iddiaların ardından, konuyla ilgili haber merkezimize yazılı bir açıklama gönderen Sözcü, söylentilerin asılsız olduğunu belirtti.



İşte, Sözcü'nün avukatı aracılığıyla yaptığı o açıklama:



www.meydatava.com isimli internet haber sitesinde 24.01.2017 tarihinde yayınlanan “Sözcü’de maaş krizi” başlıklı haberde, müvekkilimiz Estetik Yayıncılık A.Ş’nin yayın sahibi olduğu Sözcü Gazetesi çalışanlarının maaşlarının ödenmediği ve gelecek ay yapılacak maaş ödemelerinde de kesintiler yaşanacağı yönünde bir iddiada bulunulmuştur.



Söz konusu iddia asılsız ve gerçek dışıdır. Sözcü Gazetesi kurulduğu 2007 yılından bugüne dek çalışanlarının maaşlarını düzenli ve eksiksiz olarak gününde ödemektedir.  Müvekkilimiz, çalışanları söz konusu olduğunda sorumluluğunu tamamıyla yerine getirmektedir. Hatta bu yıl, çalışanlar 1 Ocak maaşlarını, yeni yıl öncesi oluşabilecek ihtiyaçları gözetilerek 30 Aralık’ta almışlardır.



Geçtiğimiz yıl içerisinde, birçok sektörde olduğu gibi basın sektöründe de yaşanan ekonomik kriz sebebiyle basın yayın kuruluşlarının çoğu, çalışanlarının maaşlarını 3-4 ay ödeyemez iken, müvekkilimiz şirket tarafından çalışanlarına maaşları gününde ve eksiksiz olarak ödenmeye devam etmiştir.



Bu asılsız iddianın gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. 24.01.2017



 



Sözcü Gazetesi Vekilleri



Av. İsmail YILMAZ & Av. Fahri EMEKSİZ



Av. Ceren YAKIŞIR & Av. Zülbiye ŞAHİN 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin