Sözcü avukatlarından iki talep!

Sözcü gazetesine açılan davanın yeni duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü avukatlarından iki talep!

Sözcü’ye yönelik açılan 'FETÖ davası'nın duruşması bu sabah Çağlayan Adliyesi'nde başladı. Gazetenin sahibi Burak Akbay, yazarlar Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile yöneticiler hakkında “FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme” suçundan hazırlanan iddianame kapsamında yargılanma bugün 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.



Mahkeme heyeti son duruşmada iki davanın birleştirilmesine karar vermişti.



Sözcü gazetesi avukatı İsmail Yılmaz, imtiyaz sahibi Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının hiçbir adli kontrole tabi tutulmaksızın kaldırılmasını talep etmiş, talepte verilen mahkemenin atadığı bilirkişi raporunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’ye yaptığı ‘Darbeye karşı direniş’ çağrısının CNN Türk’teki Hande Fırat yayınından da önce ilk olarak sozcu.com.tr’de verildiği vurgulanmıştı.



DURUŞMADAN NOTLAR:



-Duruşma saat 10:07’de başladı.



-Savcı, dosyaya yeni atandığı için mütalasını vermek için ‘ek süre’ istedi.



-Sözcü Avukatı Celal Ülgen dilekçede belirttiği eksikliklerin giderilmesinin ardından, savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklamasını talep etti.



-Celal Ülgen dilekçede belirttiği eksikliklerin giderilmesinin ardından savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklamasını talep etti. Ülgen mali durumun araştırılarak rapor hazırlanmasını istedi.



YENİ BİLİRKİŞİ TALEBİ



-Sözcü Avukatı İsmail Yılmaz da “Soruşturma savcısının hazırlattığı bilirkişi raporunun doğru olmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle mahkemenin alanında uzman ve ehil olanlara bilirkişi incelemesi gerekir” dedi.



BURAK AKBAY TALEBİ



-Avukat Yılmaz, Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay hakkındaki haksız yakalama kararının da kaldırılmasını talep etti.



SÖZCÜ AVUKATI LİSTEYE İSYAN ETTİ HAKİM ‘HAKLISINIZ’ DEDİ



-Duruşma salonunun girişine asılan listede gazete yönetici ve yazarlarının “Terör örgütü kurmak veya yönetmekle” suçlandığı görüldü. Duruma isyan eden Sözcü avukatları, “Bu bir skandaldır” dedi. Mahkeme Başkanı da listeyi mübaşirlerin hazırladığını belirtti ve listeye bakarak “Haklısınız” dedi.



-Duruşmaya mahkeme heyeti ‘ara karar vermek için’ ara verdi.



-Savcı, Sözcü avukatlarının tüm taleplerinin reddine karar verilmesini talep etti.



 



*Fotoğraf: Taylan Büyükşahin


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin