Sosyal medyada ünlülere "mahalle baskısı"

Mısır'da darbeye direnenlerin sembolü olarak ortaya çıkan "R4BİA" işaretini sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarında kullanan ünlüler, küfür ve hakarete varan tepkilere maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada ünlülere "mahalle baskısı"

Mısır'daki darbeye direnenlerin sembol olarak seçtiği ve dünyada hızla yayılan "R4BİA" işaretini sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarında kullanan ünlüler, küfür ve hakarete varan tepkilere maruz kaldı.



Hande Yener, Alişan, Kutsi, Özcan Deniz, Sinan Akçıl gibi ünlü 43 ismin menajeri Polat Yağcı, yaptığı açıklamada, birçok sanatçının, Mısır'da yaşanan katliamlara tepki olarak profil fotoğrafını "R4BİA" işaretiyle değiştirdiğini söyledi. 



"Profil fotoğraflarının değişimi, Mısır'da yaşanan akıl almaz olaylarla alakalı bir tepkiydi" ifadesini kullanan Yağcı, "Fakat tuhaf bir baskıyla karşılaşıldı. Bunun siyasetle ilgisi yoktu ama kasıtlı olarak belli bir grup, sanatçılarımıza hakaretler ve küfürler yağdırarak, onları geri adım atmaya zorladı" dedi.



"SİYASİ DURUŞ OLARAK GÖRMEK, GÖSTERMEK SON DERECE ÜZÜCÜ"



Gezi Parkı olaylarının yaşandığı süreçte de olaylara destek vermeyen ünlülere "mahalle baskısı" yapıldığını ifade eden Yağcı, Mısır'daki katliamlara tepki gösterilmesine tahammül edemeyen çevrelerin harekete geçtiğini söyledi. Yağcı, "Gezi Parkı sürecinde sanatçı arkadaşlarımızı küfür ve hakaretlerle topa tutan bir grup insan, şimdi de Mısır'a destek verenlere aynı mahalle baskısını uygulamaya çalışmakta. Yine de yaşananlara karşı gereken tepkileri vermekten ve insanlığın katledilmesi karşısında tavrımızı koymaktan geri adım atmayacağız" diye konuştu. 



R4BİA işaretini yaygınlaştırarak, Mısır'daki insanlık dışı olaylara dikkat çeken sanatçıların, herhangi bir siyasi amacı olmadığının altını çizen Yağcı, "Bunu bir siyasi duruş olarak görmek, göstermek isteyenler olması son derece üzücü ve endişe vericidir. İnsan hayatı, dinlerin, dillerin, siyasetin çok üstünde bir olgudur" diye konuştu.



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin