Sosyal medyada 'Pembe Taksi'ye tepki!

Kadına şiddet ve cinsel saldırıların kadınların ''pembe taksi''ye binmesiyle çözülebileceğine inanılması, Twitter'da pek de rağbet görmedi.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada 'Pembe Taksi'ye tepki!

Sivas'ta dokuz yıllık taksici Gökhan Şimşek'e ait ''pembe taksi'' sadece 08.00 ile 20.00 arasında çalışacak ve erkek müşteri almayacak. Araç kadınlara özel olduğu gerekçesiyle lambalarından koltuk kılıflarına, direksiyonundan vites topuzunu kadar pembeye boyandı.



Aracı da bir kadın şoför kullanacak. Ama pembe taksi beklenilen aksine bir tepki aldı. Sosyal medya kullanıcıları bu uygulamayı tasvip etmedi.



Birçok kullanıcı bu fikri seksist bulurken, birçok kullanıcı da sorunun pembe taksiyle değil, caydırıcı cezaların getirilmesiyle çözüleceğini söyledi. Daha önce önerilen ''pembe otobüs'' fikri de kabul görmemişti. İşte tepkilerden bazıları;



Hakan Demir: "Pembe taksi, metrobüs gibi uygulamalar kadınlara sokağa çıkma yasağının bir alt aşaması oluyor herhalde toplumdan izole etmede."



Selami İnce: "Sivas'ta kadınlara özel pembe taksi uygulamasına geçilmiş. Bu "çarşaf giymek kadınları özgürleştirir" demekle aynı."



nesli tek taşım var: "Pembe taksi mi voov muhtesem fikir. Boylece normal taksiye binip tacize ugrayan bi kadin olursa SEN KENDIN ISTEMISSIN TACIZI diyebilirler"



Dağhan Irak: ""Pembe taksi 08.00-20.00 arasında çalışacak" 

Bu saatler dışında taksiye binen kadın = Ne işi varmış o saatte?"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin