Sosyal medyada Hamas'a destek

Binyamin Netanyahu'nun Arap dünyasının Hamas'a karşı olduğu yönündeki açıklamaları, sosyal medyadaki Twitter ve Facebook kullanıcılarını harekete geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada Hamas'a destek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Arap dünyasının Hamas'a karşı olduğu yönündeki açıklamaları, sosyal medyadaki Twitter ve Facebook kullanıcılarını harekete geçirdi.



Arap dünyasının İsrail'e karşı Hamas'ın yanında olduğunu göstermek için sosyal medyada sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılan,  #HepimizHamasız hasthagi birkaç saat içerisinde dünya gündeminde birinci sıraya oturdu.



Hashtaga destek veren sosyal medya kullanıcıları, Netanyahu'nun açıklamalarını alaya alan ve Hamas'ın zafer kazanacağına yönelik inançlarını ifade eden paylaşımlarda bulundu.  



Suudi Arabistanlı vaiz Muhammed el-Ureyfi de Twitter adresinde, #HepimizHamasız hashtagine destek vererek, "Hashtag dünya gündemine oturdu. Bu Netanyahu'nun dünyanın Hamas'a karşı olduğu yönündeki açıklamasına cevaptır" paylaşımında bulundu.



Suudi Arabistanlı vaiz Selman el-Avde, kari (Kur'an-ı Kerim okuyan) Saad el-Gamidi ve Mısırlı Halid Ebu Şadi de söz konusu hashtage destek verdi.



Kabe Başimamı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi, Netanyahu'nun açıklamalarına ilişkin  "Ey sinsi Yahudi. Araplar ve Müslümanlar sizin değil, kardeşlerinin yanındadır" ifadelerini kullandı.



İsrail Başbakanı Netanyahu dün, "Arap dünyası Hamas'a karşı, kim onlarla beraber Katar, Türkiye ve İran" açıklamasında bulunmuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin