Sony Channel Türkiye Digitürk'te neden yok?

Milliyet Yazarı Sony Channel'in Digitürk'ten izlenemediğini köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Sony Channel Türkiye Digitürk'te neden yok?

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yayın hayatına başlayan Sony Channel'ın neden Digitürk kanal listesinde yer almadığını dair bir yazı kaleme aldı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET CADDE



TÜRKİYE’YE GELDİ, DİGİTURK’E GİREMEDİ

Japonya'nın dünyaca ünlü medya şirketi Sony Pictures Television Networks’ün Planet Çocuk, Planet Mutfak, Planet Pembe ve Planet Türk kanallarına ortak olacağını yazdığımda takvim yaprakları 18 Mart 2016’yı gösteriyordu.



Aradan bir yıl geçti ve Sony, Sevin Ergun’un kanallarıyla ortaklığını Hotel Les Ottomans’da kutladı. Sony, Türkiye pazarına girmeye öylesine kararlıydı ki ülkemizin yaşadığı terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi, taraflar arasındaki görüşmeleri erteledi ama engelleyemedi.



Sony, üç yıl sonra grubun tamamını satın alma opsiyonuyla 80 milyon dolara dört kanalın yüzde 50 hissedarı olarak Türkiye pazarına girdi.



Şifresiz yayınla 200’den fazla ödüllü filmi, 100’ün üzerinde ödüllü diziyi Türk seyircilerine sunacak Sony Channel, Digitürk’e de girmek istedi ama olmadı.



İşte bu konuda Sony Channel Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saygı’nın söyledikleri:



“Önce yer olmadığını söylediler. Digitürk’teki kanallarımızdan birini çekelim, onun yerine Sony Channel’i alalım dedik, onu da kabul etmediler.”



Çünkü, Digitürk’ün parayla sattığı film ve dizilerin yenileri Sony Channel’da parasız. Digitürk yönetiminin, şirketleri kadar, abonelerini de düşünüp, bu sorunu çözmesi gerekir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin