Son Dakika - Kemal Kerinçsiz de tahliye edildi!

© MEDYATAVAHrant Dink, Elif Şafak ve Orhan Pamuk hakkındaki davalarıyla tanınan avukat Kemal Kerinçsiz tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika - Kemal Kerinçsiz de tahliye edildi!

Ergenekon davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan avukat Kemal Kerinçsiz tahliye edildi. 



Bir grup avukat ile kurduğu Büyük Hukukçular Birliğinin başkanlığını yapan Kerinçsiz; Hrant Dink, Orhan Pamuk, Elif Şafak gibi yazarlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi'nden açtığı davalarla gündeme geldi. Açtığı bu davaların duruşmalarında, adliye önünde tanınan bazı yazarları protesto etti. Bu eylemlere Ümraniye’deki eve bombaları getirdiği öne sürülen Oktay Yıldırım, Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Mehmet Zekeriya Öztürk gibi isimler de katıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılması planlanan Ermeni Konferansı’nı iptal ettirdi.



22 Ocak 2008 tarihli, Ergenekon operasyonda yine aynı soruşturmada gözaltına alınan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in savunmasına hazırlanırken gözaltına alındı. Gözaltına alınmasından 6 gün sonra tutuklandı.



Ergenekon davasında, silahlı terör örgütüne üye olma, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri bulundurma, çeşitli kişiler hakkında siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine, ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin fişlemeler yapma suçlamaları ile yargılanıyor.[1] 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



Tahliyesine karar verilen Avukat Kemal Kerinçsiz'e yurtdışına çıkış yasağı konuldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin