SOMALİ'Yİ GİDEN UÇAKTA CUMHURİYET'E YER YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki Somali ziyaretine yaklaşık 50 gazeteci de dahil edilirken akreditasyon başvurusunu ilk yapan gazetelerden Cumhuriyet hiçbir gerekçe gösterilmeden heyet dışında bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
SOMALİ'Yİ GİDEN UÇAKTA CUMHURİYET'E YER YOK

Başbakan’ın 18 Ağustos’ta Somali’ye gideceğini açıklamasının ardından Başbakanlık Basın Merkezi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü aracılığıyla “Ziyareti kendi imkânlarıyla takip etmek isteyen basın mensuplarının akreditasyon formu doldurarak 15 Ağustos günü saat 17.00’ye kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini” duyurdu.


Erdoğan’ın açıklamalarının hemen ardından Basın Merkezi yetkililerini arayarak ziyareti izleme talebini bildiren Cumhuriyet, bu duyuru üzerine de akreditasyon başvurusunu resmen yaptı. Ancak Cumhuriyet, Somali heyetinden sürpriz bir şekilde çıkartıldı.


Başbakanlık Basın Danışmanı Lülfullah Göktaş, ziyarete katılacak heyetin hangi ölçütlerle elendiği konusunda hiçbir açıklama yapmazken “Cumhuriyet’e özel bir gıcıklığım yok. Listeyi ben belirledim. İmkân dahilinde bu şekilde karar verdik” demekle yetindi. Bazı gazete ve televizyonların da “yer sıkıntısı” nedeniyle heyetten çıkartıldığını belirten Göktaş, geziye yaklaşık 50 gazetecinin dahil edildiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir süre önce Polonya ziyaretine bir grup gazeteciyle birlikte Cumhuriyet’i de davet etmiş, program dışında kalan diğer medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirleri gruplar halinde sonraki programlara katılmıştı.


www.gercekgundem.com

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin