Sokağın müzikle dansı için geri sayım

4. Uluslararası Klarnet Festivali için geri sayım başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sokağın müzikle dansı için geri sayım

3 yıldır müzikseverler tarafından ilgiyle takip edilen, Serkan Çağrı’nın sanat direktörlüğünü üstlendiği Uluslararası Klarnet Festivali, 2015’te de İstanbul’a nefes verecek. Bu sene 10-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler zincirinde 7’den 70’e herkesin müzikle buluşturacak konser, sergi ve söyleşiler yine İstanbullu seyircinin ajandasındaki yerini alacak.



 4.Uluslararası Klarnet Festivali, “İstanbul Nefes Alıyor” sloganıyla, Doğuş Grubu’nun ana sponsorluğunda, Türk Telekom, Türk Ekonomi Bankası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık, Beyoğlu Belediyesi, Türk Hava Yolları, Şehir Hatları, Manço Production, hepsiburada.com, Akıneri Nefesli Sazlar Laboratuvarı ve Arter’in destekleriyle yapılacak.



Festival takipçilerini dünyanın en seçkin müzisyenleriyle buluşturmayı amaçlayan etkinlik, bu yıl da programıyla şehrin yoğunluğundan, sıkıntısından, gürültüsünden bunalmış insanlara şehrin içinde müzik dolu bambaşka bir dünya yaratarak “nefes” almalarını vadediyor. 4. Uluslararası Klarnet Festivali, Toplum İçin Sanat Derneği (TOİSAD) ve NOTİST Müzik tarafından gerçekleştiriliyor.



4. Uluslararası Klarnet Festivali basın toplantısı



Uluslararası Klarnet Festivali’nin programı, 12 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Ritz Carlton Hotel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla duyuruldu. Televizyon programcısı Gülay Afşar’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya konuşmacı olarak, festivalin sanat direktörü Serkan Çağrı’nın yanı sıra festivalde Barış Manço anısına yapılacak “Ustaya Saygı” gecesi hakkında bilgi vermek üzere Batıkan Manço katıldı.



Uluslararası Klarnet Festivali'nin, müziğin farkı tarzlarından dünyaca ünlü isimleri İstanbul’da buluşturduğunu belirten Serkan Çağrı, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Klarnet Festivali'ni dünyaya nefes veren bir festival olarak tasarladık. Klarnetin başrolde olduğu, fakat müziğin tüm renklerine açık olan bir festival düzenleyeceğiz. Festival coşkusu, konser salonlarından taşarak şehrin her yerine yayılacak. Vapurlardan meydanlara, metro istasyonlarından havalimanlarına kadar müzik şehre, İstanbullulara nefes verecek.” 



“Müziği susturmak hayatı susturmaktır”



Konuşmasında müziğin hayatın akışının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Serkan Çağrı, duyguların, sevinçlerin ve üzüntülerin müzikle bütünleştiğini söyledi. Müzik etkinliklerinin çeşitli nedenlerle ertelenmesini veya yapılmamasını doğru bulmadığını belirten Çağrı, müzik meslek birliklerinin son dönemde yaptığı çağrıyı haklı bulduğunu ifade ederek “Müziği susturmak hayatı susturmaktır” dedi.



Bu yılın sürpriz isimleri arasında Yunanistan’ın yaşayan efsanelerinden ünlü sanatçısı George Dalaras, Türk müziğinin dünyadaki temsilcisi klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, jazz ve gypsy müziğini harmanlayan NY Gypsy All Stars, Hindistan’ın canlı performanslarıyla tüm dünyada vazgeçilmez bir yere sahip olan perküsyon üstadı Trilok Gurtu, çağdaş Türk müziğinin önde gelen isimlerinden piyanist Tuluğ Tırpan, BBC tarafından verilen “R3 Awards for World Music” ödülüne sahip olan ve Bulgaristan’ın tanıtım yüzü olmaya layık görülen değerli isim İvo Papazov ve Trakia Band, Klezmer müziğini caz motifleriyle yorumlayan The Dakato Jim Band, Arap dünyasının sevincini ve kederini İstanbul’a taşıyacak olan genç klarnetist Ghassan Abu Haltam ve Umman Rouh Trio, klezmer ile gypsy jazz müziğinden etkilenerek yola çıkan ve altı farklı kültürü altı farklı ülkeden müzisyen ile bir araya getiren Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra yer alıyor.



BARIŞ MANÇO’YA SAYGI DURUŞU - USTAYA SAYGI KONSERİ



Festivalin gelenekselleşen etkinliklerinde “Ustaya Saygı” bölümünde bu sene Türkiye’nin en önemli değerlerinden, 1999’da aramızdan ayrılan besteci, söz yazarı ve rock müziği sanatçısı, Barış Manço anılacak. Cansu, Doğukan Manço, Fettah Can, Gökhan Tepe, Hakan Aysev, Keremcem, Mine Mucur, Öykü Gürman, Serkan Çağrı, Yavuz Büngöl ve Zara, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı eşliğinde icra edecek.



DALARAS’TAN ÖZEL REPERTUAR - SEVDA SESLERİ KONSERİ



Yunan müziğinin duayen ismi George Dalaras, klarnet virtüözü Serkan Çağrı ile beraber vereceği konser ile 4. Uluslararası Klarnet Festivali için görkemli bir kapanış gecesi gerçekleştirecek. Türk - Yunan dostluğunu sahneye taşıyacak olan ikili İstanbullu müzikseverler için de çok özel bir repertuar hazırlıyor. Rebetiko'dan Türk müziğine geniş bir repertuar ile dinleyenleri heyecanlandıracak konser, 19 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.



“DÜNYA TEK NEFES” KONSERİ



Gypsy müziğini Türk, caz, funk gibi pek çok müzik türü ile birleştiren ve enerjik performansları ile kısa sürede tanınan NY Gypsy All Stars, Makedonya’dan Ismail Lumanovski (klarnet), Yunanistan’dan Panagiotis Andreou (bas gitar), Amerikalı Jason Lidner (keyboard), Türkiye’den Tamer Pınarbaşı (kanun) ve Engin Günaydın (davul) ile New York’ta kuruldu. Bu yıl NY Gypsy All Star, Hindistan’ın efsanevi perküsyonistlerinden Trilok Gurtu ile aynı sahnede bir araya gelecek. Trilok Gurtu’nun müziğinde caz fusion, dünya müziği, Hint müziği ve diğer birçok müzik türü bir arada duyuluyor. Bu ekibe ayrıca İstanbullu besteci ve piyanist Sabri Tuluğ Tırpan da katılacak. Dünyanın üç köşesinden gelecek ve bir sahnede buluşacak müzisyenlerin heyecanı tüm salonu saracak. Konser 18 Eylül’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek.



BEYOĞLU AÇIKHAVA SAHNESİ KONSERLERİ



13 Eylül’de Beyoğlu’nda Şahkulu Bostan Sokak’ta kurulacak festival sahnesinde dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek olan ünlü gruplar tüm müzikseverlere açık olan ve herkesin ücretsiz olarak katılabileceği konserler verecek.



Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra 



“Djelem Djelem” adlı parçalarıyla tüm dünyada tanınan, Doğu Avrupa’nın geleneksel çingene ve Yahudi şarkılarını kendilerine özgü bir coşkuyla yorumlayan, 6 farklı kültürü 6 farklı ülkeden müzisyen ile bir araya getiren Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra 13 Eylül’de Beyoğlu Açıkhava Konserleri ile müzikseverlerle buluşacak.



Ivo Papazov & Trakia Band  



Bulgaristan’ın klarnet üstadı Ivo Papazov 1978'den beri birlikte çaldığı Trakia Band ile Balkanların ve Trakya'nın coşkusunu İstanbul'a taşıyor. BBC tarafından verilen “R3 Awards for World Music” ödülüne sahip olan ve Bulgaristan’ın tanıtım yüzü olmaya layık görülen değerli isim Ivo Papazov ve Trakia Band konseri 13 Eylül’de Beyoğlu Şahkulu Bostan Sokak’ta kurulacak olan festival alanında yer alacak.



13 Eylül’de Beyoğlu'nda tüm İstanbullulara açık ve ücretsiz olacak bu konser öncesi çıkan genç gruplar, izleyicilere bir festival havası yaşatmayı hedefliyor. Arap dünyasının gelecek vaat eden genç klarnetçisi Ghassan Abu Haltam ve Umman Roman Trio izleyicilerle buluşacak.



DİĞER ETKİNLİKLER



KARNAVAL – KORTEJ



Uluslararası Klarnet Festivali, renkli bir karnaval - kortej ile başlayacak. Klarnetçiler, dansçılar, perküsyon grubu ile gezici bir kortej ekibi, rengarenk kostümlerle İstiklal Caddesi'ni müzikle dolduracak. 13 Eylül’de saat 13:00’te başlayacak karnaval İstanbul’a renk katacak. Tarihi Beyoğlu tramvayına eklenen özel sahne de aynı saatlerde kortej ekibinin coşkusuna coşku katacak. 



RESİM SERGİSİ



Klarnet Festivali, başlangıcından bu yana sesin anlamlı titreşimleri olan resim sanatını izleyicisi ile buluşturuyor. Görsel ve işitsel sunumu bir bütünlük içerisinde bulundurmayı önemseyen festival, sanatın çok yönlülüğünü, geçişlerini, ortak duygulanımlarını bir arada yaşatmayı hedefliyor.



10 Eylül’de İstiklal Caddesi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde kapılarını açacak olan karma resim sergisi “İstanbul Nefes Alıyor” başlığı altında yapılacak. Sergide Bedri Karayağmurlar, Hasip Pektaş, Orhan Cebrailoğlu, Şaban Tuncer, Ethem Baymak, Erol Yıldır, Celalettin Tandoğu, Erol Deneç, Julia David, Sinan Yasdıman, Teymur Ağalıoğlu ve Mehmet Ali Doğan’ın eserleri yer alacak.



THY LOUNGE KONSERİ – THE DAKOTA JIM BAND



Klarnet Festivali’nin sesi, Atatürk Havalimanı’ndaki THY Dış Hatlar Lounge’ına kadar uzanacak. THY Dış Hatlar Lounge konukları, 12 Eylül’de gün boyunca Klezmer müziğini caz motifleriyle yorumlayan THE DAKATO JIM BAND’i dinleme fırsatı bulacak.



MEYDAN KONSERLERİ



“İstanbul Nefes Alıyor” sloganı ile hareket eden festivalde şehrin pek çok noktasında meydan konserleri gerçekleşecek. Taksim Meydanı, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi, Ortaköy Meydanı gibi şehrin belli başlı meydanlarında kurulan sahnelerde genç müzisyenler ve çeşitli tarzlarındaki müzik grupları performanslar sergileyecek. 



TRAMVAY SAHNE



Kent nabzının en yoğun attığı yerlerden biri olan İstiklal Caddesi'nde, tarihi tramvaya eklenen bir vagon sahne ile Taksim - Tünel hattında hareketli konserler gerçekleşecek. 



METRO KONSERLERİ



Klarnet Festivali, kentin en yoğun ulaşım araçlarından biri olan metro istasyonlarında İstanbulluları selamlayacak. Her yaştan, her kesimden insanın kesiştiği metro istasyonları müzik ile dolacak.



FESTİVAL VAPUR SEFERLERİNE EŞLİK EDECEK



Klarnet Festivali, boğazın kıyılarını birbirine bağlayan vapur seferlerinin manzarasına müzik ile eşlik edecek. Su sesi ile birleşen şarkılar, yolculuklara keyif katacak. Festival ayrıca Ada vapurlarına da misafir olarak, yolculuk boyunca mini konserler ile unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.



AVM KONSERİ



Klarnet Festivali’nin bir başka durağı da İstinye Park AVM Markalar Sokağı olacak. 11 Eylül’de saat 19.00’da Finger Zinger’ın sahne alacağı konser, alışveriş için İstinye Park AVM’ye gelenlere sürpriz olacak.



FESTİVAL BİLETLERİ 



Uluslararası Klarnet Festivali’nin biletleri 12 Ağustos Çarşamba gününden itibaren Biletix satış kanallarından satışa çıkacak.



MÜZİĞİN BÜYÜSÜ HER YERDE!



İstanbul’da zaman ve mekan farkı gözetmeksizin tüm dinleyicileriyle buluşacak olan festival, metro, havalimanı, tramvay ve şehir hatları vapurlarında bu özel anlara ev sahipliği yapacak.



"Sokağın müzikle dansı için geri sayım" Galerisine Göz At



4. ULUSLARARASI KLARNET FESTİVALİ ETKİNLİK TAKVİMİ



10 Eylül

“İstanbul Nefes Alıyor” Karma Resim Sergisi Açılış Kokteyli



11 Eylül

19.00 İstinye Park AVM Markalar Sokağı -  “Finger Zinger” Konseri



12 Eylül

15.00-17.00 Ortaköy Meydanı “Müsait Bi’ Yerde” Konseri

18.30-20.00 THY Lounge “The Dakota Jim Band” Konseri

20.30-22.00 Kadıköy Özgürlük Parkı “Velvele” Konseri



13 Eylül

10.30-12.00 THY Lounge “The Dakota Jim Band” Konseri

12.30-15.00 Taksim Tarihi Tramvay Sahne “OHA Ska Band” Konseri

16.30-21.30 Beyoğlu Açıkhava Konserleri

        Ghassan Abu Haltam Trio

Ivo Papazov & Trakia Band

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra



14 Eylül

09.00-11.30 Kabataş İskelesi’nde müzik dinletisi

09.00-11.30 Kadıköy İskelesi’nde müzik dinletisi

12.00-13.00 Kadıköy Kabataş tarifeli vapur seferi müzik dinletisi

15.30-17.30 Taksim Tarihi Tramvay Sahne “Finger Zinger”

17.00-18.00 Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi “Grup Moka” Konseri

18.00-19.00 Taksim Metro durağı müzik dinletisi



15 Eylül

09.00-11.30 Eminönü İskelesi’nde müzik dinletisi

09.00-11.30 Kadıköy İskelesi’nde müzik dinletisi

12.00-13.00 Kadıköy Eminönü tarifeli vapur seferi müzik dinletisi

15.30-17.00 Taksim Tarihi Tramvay Sahne “Grup Moka” Konseri

14.00-15.00 Sultanahmet Meydanı “Ghassan Abu Haltam ve Rouh Trio” Konseri

17.30-20.30 Marmaray müzik dinletisi



16 Eylül

17.00-19.00 “Genç Nefesler Klarnet Yarışması” Beyoğlu Gençlik Merkezi



17 Eylül

20.00 Ustaya Saygı Konseri, Barış Manço anısına,

Cansu, Doğukan Manço, Fettah Can, Gökhan Tepe, Hakan Aysev, Keremcem, Mine Mucur, Öykü Gürman, Serkan Çağrı, Yavuz Bingöl, Zara

Cemal Reşit Rey Konser Salonu



18 Eylül

20.00 Dünya Tek Nefes Konseri

NY Gypsy All Stars,

Trilok Gurtu

Tuluğ Tırpan

Cemal Reşit Rey Konser Salonu



19 Eylül 

20.00 Sevda Sesleri Konseri

George Dalaras

Serkan Çağrı

Cemal Reşit Rey Konser Salonu


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin