Siyasilerin medya karnesi

Şubat ayında en çok hangi siyasi parti ve lider konuşuldu?

Google Haberlere Abone ol
Siyasilerin medya karnesi

Genel seçimler 7 Haziran'da yapılacak ama Türkiye bir türlü seçim atmosferini yakalayamadı. Gündemde faiz politikası nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın yaptığı sert çıkışlar ve dolardaki önlenemez yükseliş var. Çözüm süreci konusunda Dolmabahçe'den Kandil'e yönelik 'silahları bırakın' çağrısı ise gündemin bir başka önemli gelişmesi oldu. Türkiye kamuoyu, iktidarın TBMM'den geçirmek için yoğun çaba gösterdiği 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'yla ilgili gelişmeleri yakından izliyor. Süleyman Şah Operasyonu da gözlerin, bir süreliğine Suriye'ye dönmesini sağladı. MTM'nin rakamsal analizleriyle siyasetin Şubat gündemi...



Siyasilerin medya karnesi





Gündem ekonomi ve çözüm süreci



Medya Takip Merkezi, yaptığı rakamsal analizler ile siyaset gündeminin nabzını tutmaya devam ediyor. Ahmet Davutoğlu liderliğindeki AK Parti, 7 Haziran seçimleri için aday adayları için başvuruları aldı. Milletvekili adaylarının belirlenmesi için temayül yoklaması ve istişare süreçleri başlatıldı. Yüce divan gerilimini atlatan AK Parti, şubat ayında TBMM'deki 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı' gerilimi ile öne çıktı. AK Parti, Şubat ayı boyunca tüm mecralarda 281 binden fazla habere konu oldu. 



Meclis'teki 'İç Güvenlik Yasası'na sert engel çıkartan Ana Muhalefet partisi CHP, 152 binden fazla haberde yer aldı. Çözüm süreci konusunda katı tavrını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi ise 82 binden fazla haberle gündemin üçüncü partisi. Çözüm sürecinin TBMM'deki temsilcisi HDP, medya gündeminde önceki aylara göre daha fazla yer almaya başladı ve yaklaşık 64 bin haberle dördüncü sırada sıraya yerleşti.



Siyasilerin medya karnesi - Resim : 2





Siyasetin nabzı Erdoğan'ın elinde 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayının son günlerinden itibaren ekonomi konusunda Merkez Bankası'na sert muhalefet gösteren isim olarak öne çıktı. Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik eleştirileri, ekonomide endişe rüzgarının esmesine neden oldu. İhracat rakamlarında son dönemdeki gerileme ve bölgesel gerilimler doların ateşini yükseltti. Dolar ay boyunca rekor üstüne rekor kırdı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa ederek AK Parti saflarına katılması, Erdoğan'ın tepkisine neden oldu. Erdoğan şubatta da gündemi belirleyen tavrı ile 146 binden fazla habere konu edildi. İkinci sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu var. Davutoğlu ismi, 21 Şubat akşamı Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nu koruyan askerler ile türbedeki naaşları alınması için düzenlenen operasyon ile öne çıktı. Başbakan Davutoğlu, çözüm süreci ve iç güvenlik yasası konusundaki çıkışları ile de gündemde önemli yer aldı. Davutoğlu Şubat’ta 94 bin habere konu olurken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer aldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu 35 bin, MHP lideri Bahçeli ise 16 binden fazla habere konu oldu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise gündemin beşinci sırasında yer aldı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin