Siyasi gündem film erteletti!

Daha önce 10 Ocak'ta vizyona gireceği açıklanan film, Mart ayında izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Siyasi gündem film erteletti!

Daha önce 10 Ocak'ta vizyona gireceği açıklanan 'Dursun Çavuş' isimli sinema filminin gösterimi, "film ülkedeki siyasi dalgalanmalardan etkilenebilir" görüşünün ağırlık kazanması nedeniyle dağıtımcı firmanın talebiyle 14 Mart 2014 tarihine ertelendi



Yapımcılığını Ali Avcı'nın, yönetmenliğini ise Ali Engin'in üstlendiği, başrollerinde Turan Özdemir, Perihan Savaş, Sinan Bengier, Umut Oğuz, Burçin Abdullah ve Oğuzhan Yıldız'ın yer aldığı 'bir seçim komedisi' sloganıyla çekilen 'Dursun Çavuş' isimli sinema filmi daha önce açıklanan 10 Ocak yerine 14 Mart'ta izleyicisi ile buluşacak. Yapımcı Ali Avcı, vizyona girmelerine sayılı günler kala alınan bu kararın ardından konuyla ilgili bir açıklama yaparak "Ülkemizin hızla değişen siyasi gündeminin filmimizi olumsuz etkileyebilmesi olasılığından dolayı böyle bir karar aldık" dedi.



Avcı, filmin ertelenme kararını dağıtımcı şirketin önerilerini dikkate alarak verdiklerinin altını çizerek, "Filmimizin siyasi gündemin karmaşasından olumsuz etkilenebileceği yönünde bizlere bildirilen önerileri dikkate alarak, dağıtımcı şirketimiz ile masaya oturduk. Kendileri de bu yoğun gündem arasında 'bir seçim komedisi' sloganıyla duyurulan filmimizin herhangi bir siyasi kanada yakın olacak içerikte bulunmamasına rağmen sıkıntıya yol açabileceği yönündeki telkinlerini bizlerle paylaşınca filmimizin Mart ayı vizyon takvimine ertelenmesine karar verdik" diye konuştu.



Öte yandan, daha önce 8 Ocak'ta Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği duyurulan filmin galasının ile 12 Mart 2014 tarihine alındığını da belirten Avcı, Türkiye sinemasındaki vizyon yoğunluğunun da bu kararı alırken dikkate alındığı ifade etti. Orta ölçek sermayeli Türk filmlerinin bu tip dalgalanmalardan sıklıkla etkilenebileceğinin altını çizen Avcı, "Bizler gibi desteksiz ve bağımsız filmler üreten orta ölçekli firmaların piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmesi son derece doğal. Bu kararı alırken, filmimizi merakla bekleyen sinemaseverleri üzeceğimizi biliyoruz, ancak onların da bizleri anlayışla karşılayacaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin