'Sinemaya ancak Şener Şen’le dönerim...'

Usta oyuncular Türkan Şoray ve Şener Şen, Hürriyet'e konuştu...

Google Haberlere Abone ol
'Sinemaya ancak Şener Şen’le dönerim...'

Geçen hafta, Hürriyet Pazar’ın klasikleşen ‘En İyi 100’ soruşturmalarının sonuncusunda ‘Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Yerli Dizi’belirlenmişti. İpi açık arayla ‘İkinci Bahar’ göğüslemişti. Söz konusu yapımın iki ana karakteri, Hanım ve Ali Haydar’a hayat veren sinemamızın iki kült oyuncusu Türkan Şoray ve Şener Şen, Hürriyet Kelebek'ten Uğur Vardan'ın sorularını yanıtladı...



Demin tarihi bir buluşmaya tanıklık ettim. O kadar içten ve birbirinizi özlemiş bir biçimde hasret giderdiniz ki. Şu soruyla başlayalım: Ali Haydar’la Hanım birbirlerini hatırladı mı?



T. Şoray: Ben çok iyi hatırladım Ali Haydar’ı ama Ali Haydar biraz hayırsız çıktı galiba!



Ş. Şen: Savunmam hazır; maalesef bir hayli yoğun çalışmaya girdim, yakın zamana kadar arada bir telefonlaşırdık ama bir süredir galiba irtibatı kestik. Neyse, bu soruşturma vesilesiyle tekrar buluştuk, hasret gideriyoruz. Ne güzel işte. 



Önce hanımlar tabii ki, Türkan Hanım, siz ‘İkinci Bahar’ projesine nasıl dahil oldunuz? Teklif nasıl geldi?



T. Şoray: Yavuz (Turgul) Bey’den geldi. Galiba Türker (İnanoğlu) Bey de aramıştı. Ben zaten daha önce Yavuz Bey’in senaryosunu yazdığı ‘Sultan’da oynamıştım. Kendisinin kalemine, senaryo yazarlığına büyük hayranlık duyuyordum. ‘Sultan’ı hatırlıyorsunuz değil mi?



Ş. Şen: Hatırlamaz olur muyum, bizim sizinle sinemamızdaki ilk ve tek filmimiz.



T. Şoray: Muhteşem bir filmdir. Benim sinema kariyerimdeki en önemli yapımlardan biridir.



Dolayısıyla ‘İkinci Bahar’da Yavuz Bey’in ismini duyar duymaz, bir de işin içinde Şener Bey var, hemen “Evet” dedim ve teklifi kabul ettim.



 ‘İkinci Bahar’ sizin ilk dizi deneyiminiz miydi?



T. Şoray: Yok, daha önce ‘Tatlı Betüş’ü yapmıştım.



Şener Abi, sizin proje katılımınız nasıl oldu?



Ş. Şen: Valla şöyle, zaten Yavuz’la yol arkadaşlığımız bilinen bir şey. Ben açıkçası dizilere pek sıcak bakmıyordum. Böyle bir öneri gelince Yavuz’la oturduk, ardından ‘İkinci Bahar’ın başından sonuna kadar bütün dökümü, en azından sinopsis düzeyinde hazırlandı.



T. Şoray: Ben burada araya girmek istiyorum; hayatımda ilk defa böyle bir ön hazırlıklı çalışma gördüm. Hatırlar mısınız, Yavuz Bey’in deniz gören bir yazıhanesi vardı. Ve bütün oyuncular oraya toplandık ve Yavuz Bey, büyük bir karatahtada 32 bölümün (meraklısına: daha sonra 37 bölüm sürdü dizi) hepsini tek tek, birinci sahne, ikinci sahne, üçüncü sahne diye kâğıtlara yapıştırmış, “Burada bu olacak, hikâye böyle seyredecek vs.” diye bize aktardı. Ben böyle kapsamlı bir hazırlık görmemiştim.



Ş. Şen: Bir yıllık hazırlığın sonuydu bu. 



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin