SİNEMA YAPIMCILARI ÇILDIRMIŞ OLMALI!

Yapımcılığını Avşar film ve MassMedia şirketinin üstlendiği sinema filmi “Türkler Çıldırmış Olmalı/Afrika”nın kostüm tasarımcısı ve makyözü asistanlarıyla birlikte işten çıkarıldılar. Gerekçe ilginç...

Google Haberlere Abone ol
SİNEMA YAPIMCILARI ÇILDIRMIŞ OLMALI!

Yapımcılığını Avşar film ve MassMedia şirketinin üstlendiği sinema filmi “Türkler Çıldırmış Olmalı/Afrika”nın kostüm tasarımcısı Hale İşsever çalışma saatlerinin uzunluğuna ve kendilerine mesai ücreti ödenmemesine itiraz ettiği gerekçesiyle asistanları ile birlikte işten çıkarıldı.


Bu arada Murat Aslan’ın yazıp, yönettiği filmin kostüm tasarımcısı Hale İşsever’e destek veren, makyöz Arzu Yurter de iki asistanıyla birlikte bu işten çıkarmadan payını aldı.


Avşar Film yetkililerinin sinema emekçilerine “işten çıkarılmanız bizim tercihimiz” değil dediği kaydedilirken MassMedia şirketi yetkililerinin işten çıkarılan sinema emekçilerine "Son ana kadar işten çıkarılmanızı engellemek için elimizden geleni yaptık ama karar bizi aşıyor" dedikleri belirtiliyor.


Hale İşsever ise “İş Yasasının ön gördüğü kurallar çerçevesinde ‘Haksız Fesih ve 45 saat iş günü aşımı’ üzerinden ekibim ile birlikte uğradığım haksızlığın arkasını aramakta kararlıyım” diyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin