’Sinema, AVM dönemi sonrası ruhunu kaybetti'

76 yıldır faaliyetini sürdüren ülkemizin en eski ve köklü film şirketi Özen Film sahibi Mehmet Soyarslan, Salon 7 sinema programına önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
’Sinema, AVM dönemi sonrası ruhunu kaybetti'

Cem Karaca ve Apaşlar grubu ile yollarını ayırıp genç yaşta Özen Film’in başına geçen Soyarslan, çocukluğundan bugüne hayatını Salon 7 sinema programına anlattı.



Özen Film kendi sinema zincirine rağmen neden AVM lerde olmadı sorusu üzerine



‘’Sinemayı semtlere mahallelere taşımak ve bir geleneği yaşatmak için çok uğraştım. Gong sistemini, perdenin açılı kapanmasını hep bir ritüel kabul ettim ve Levent, Kadıköy,  Çemberlitaş ,Suadiye , Nişantaşı, Şişli gibi insanların evine yürüme mesafesinde salonlar açtım ama AVM yapısı bunlara izin vermediği için maalesef hem geleneği yaşatamadım hem de salonları kapatmak zorunda kaldım. ‘’



‘’ 6,7 Eylül tarihleri çocukluğumda yaşadığım bir travmadır ‘’



Dedelerinin Selanik’ten göçmek zorunda kaldığını anlatan Soyarslan çocukluğuna dair sorulan bir soruya ise :



‘’Unutamadığım en önemli an, Taksim’e yakın oturduğumuz için 6,7 Eylül tarihlerinde ki o tanık olduğum manzara idi. Yıllar boyu o dehşeti unutamadım. Bir çok aile dostumuzu kaybettik o tarih sonrası ‘’dedi.



Bu Son Olsun ve Resimdeki Göz Yaşları adlı bestelerinin doğuşunu da anlatan Soyarslan,



‘’Hiçbir bestemi bir olaydan esinlenerek yapmadım ama günümüzden geriye bakınca önemini yitirmediğini görmek bana huzur veriyor. İşte amaçladığım buydu’’ diye belirtti.



Mehmet Soyarslan, şu an en büyük  düşüm finans bulabilirsem Son Osmanlı-Yandım Ali 2'yi çekmek diye ekledi.



Nizam Eren’in hazırladığı ve İlknur Bay Fırat ile birlikte sunduğu Salon 7 sinema programı,  Cuma saat 19:00 ve tekrar bölümü Cumartesi saat 14:30'da SAT-7 TÜRK ekranlarında...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin