Sinan Akçıl: Naim Dilmener diye bir adam vardı mesela ne oldu bilmiyorum...

Ünlü şarkıcı, Aslı Şafak'la İŞin Aslı programına konuk oldu...

Google Haberlere Abone ol
Sinan Akçıl: Naim Dilmener diye bir adam vardı mesela ne oldu bilmiyorum...

Yapımcılığını BBO Yapım'ın üstlendiği hafta içi her gün 20:00'da Bloomberg HT'de yayınlanan Aslı Şafak'ın sunduğu "Aslı Şafak'la İşin Aslı"programına dün akşam Sinan Akçıl konuk oldu. Akçıl Aslı Şafak'ın sorularına tüm samimiyetiyle yanıt verdi. 



İBRAHİM TATLISES BENİM ŞARKIMLA ÇIKIŞ YAPACAK



Aslı Şafak'ın "Şarkılarınızı vermem dediğiniz birileri ya da kriterleriniz var mı?" sorusu üzerine

Sinan Akçıl, "Çok az veriyorum şarkı herkese. Kendime konsantre olduğum dönemdeyim. Ajda çıkacak benim şarkımla , Funda Arar var, İrem Derici yeni çıktı, bir iki gün önce Hande Ünsal çıktı.  İbrahim Tatlıses benim şarkımla çıkış yapacak.  Onun dışında menajerim arıyor şu şu şarkılarını istiyor diye ama onlara geri dönüş yapıyorum.Çünkü ben arıyorum insanları şarkı yaptım diye. Sezen'e gidersin, Serdar'a gidersin onların ellerinde olur şarkılar. Bende o tür olmuyor. Ben o kişiyi hayal ediyorum sonra şarkını yaptım diye arıyorum. O zaman daha iyi oluyor, sekme ihtimali olmuyor. " dedi.



DEMET AKALIN ŞARKIMI BEĞENMEDİ



"Şarkınızı beğenmeyen biri oldu mu peki" sorusuna Akçıl, Demet Akalın Biri Bana Gelsin adlı şarkımı beğenmedi. Sonra da kafasını taşlara vurdu. Biri bana gelsin şarkısı  Demet'in kaderi değildi. "



Sinan Akçıl: Naim Dilmener diye bir adam vardı mesela ne oldu bilmiyorum...





ALLAHA YAKIN OLABİLMEK İÇİN UMRE YAPTIM



"Şarkımı duyduğumda Allah'a şükrederim radyoda. Allaha yakınlaşmak için umre yaptım. Kelimelere dökemiyorum. Çok acayip. Çok şeyi sorguluyorsun. Çok olgunlaştırıyor seni. Geri döndüğün zaman çok başka bir adam oluyorsun. Her şeyin ne kadar boş ve aslında tek bir yere doğru yürüdüğünü anlıyorsun. Şükretmeyi artırıyorsun. Daha da takmamaya başlıyorsun. Milyonlarca insanın tek bir sevgi için orada hiç bir ayrım olmadan tamamen ruh olarak çırılçıplak birarada olmak korkunç bir enerji . "



HİÇ BİR ZAMAN POPÇU OLMAK İSTEMEM



Aslı Şafak'ın "Size haksızlık çok yapıldı mı?" sorusuna Akçıl, "Bu kadar çok üretim 500 ile 1000 arası hit olmuş şarkı, konserlerler şu bu ama yaşım daha ufak olduğu için diğer üstatlara göre Türkiye'de de gerçek anlamda saygı duyulması için 20-25 sene geçmesi gerekiyor. Ben 40'lı 50'li yaşlarımda inşallah ozanlık mertebesine halkım beni yazar. Şu anda bunun için erken olduğunu biliyorum. Tırnak içinde popçu güzel bir tabir değil aslında. Ben de popçu olarak görmüyorum kendimi.  Komple müzisyen olarak görmek istiyorum. Bu yüzden daha sonra sadece üretime yöneleceğim. Çok özel şeyler yapıyorsun ama bir "tabi tabi" "şarttır şarttır" en çok onlar dinleniyor.  Onlar olunca öbürleri unutuluyor. Popçu oluyorsun. Ben hiç bir zaman popçu olmak istemem." yanıtını verdi.



NAİM DİLMENER DİYE BİR ADAM VARDI NE OLDU BİLMİYORUM



Daha eski dönemlerin için etraftan çok eleştiri alırken bu çocuk çıktı çokta özgüvenli dendiğinde kendi kendinize evet ben daha çok gencim, yoksa hayır bir dakika ben biliyorum, benim de yeteneğim var diyor muydunuz?



"Mutfaktan geçtikten erovizyon zamanından sonra şarkı okuduğumda şampiyonlar ligine oynayacağım dedim. Sonuncu olursam bile grupta şampiyonlar liginde sonuncu olurum. Benim için Uefada birinci olmak yerine şampiyonlar liginde sonuncu olmak daha iyidir dedim. İddia olmadan da olmuyor. O zaman çok yıpratmaya çalıştılar. Bazı müzik eleştirmenleri yazdı çizdi. Şimdi ne yapıyor onlar bilmiyorum. Niye beni yazmıyorlar. Naim Dilmener diye bir adam vardı mesela ne oldu bilmiyorum. Bence evinde benim fotoğraflarım vardı her gün ok atıyordu. Öyle bir dönemdi." cevabını verdi.



SELAMİ ŞAHİN'İN DUYGUSUNA ÖLÜYORUM



Geçenlerde Selami Şahin'in konuk etmiştik sonra da oğlu Lider Şahin konuğumuz oldu. Lider "Babam 60'lardan bu güne gelerek o dönemin jargonu itibariyle doğrudan seni seviyorum derdi" dedi.



"Ben onu yapmıyorum..Akçıl, Onu yapmadığı için o Selami Şahin, o da Lider Şahin. Onu yapması lazım. Selami ustayı iyi ki hatırlattınız. Türkiye'de üç kişiye ölüyorsam duygusuna birisi Selami Şahin'dir biri de Yıldızdır. Yüzüne söylemek önemli. Türk Halkı dolandırmaz lafı."

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin