SİNA KOLOĞLU'NDAN TRT HD'YE ELEŞTİRİ: 'TRT HD 2 YAŞINDA, PEKi NE YAPIYOR?'

Milliyet Cadde televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu, ikinci yılına giren TRT HD'ye bir dizi öneride bulundu.

Google Haberlere Abone ol
SİNA KOLOĞLU'NDAN TRT HD'YE ELEŞTİRİ: 'TRT HD 2 YAŞINDA, PEKi NE YAPIYOR?'

SİNA KOLOĞLU / MİLLİYET CADDE


TRT HD 2 YAŞINDA, PEKi NE YAPIYOR?


12 Haziran 2010’da yayına başladı. Özel müşterisi var. Örneğin D-Smart’ta izlemek için özel olarak abone olmak lazım. Bir abonenin TRT HD’yi izlemek için aklını çelecek programları var mı?
İki yıl sonra bu sorunun cevabını TRT, kendi kanalını övdüğü metinde vermiş:
“2010 Eurovision Şarkı Yarışması, 2010 Dünya Kupası, Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları, Formula 1, Ziraat Türkiye Kupası maçları gibi büyük orgazanizasyonların gerçek HD kalitesiyle verdik” demiş. Bir de Dolby sisteme dikkat çekilmiş bu yayınların.
Belgesellere gelince,   o kadar çok tematik kanal var ki. Ve bunların yavaş yavaş HD kanalları da devreye girdi (Discovery, National Geographic vs.). Sporda ise Eurosport’un da HD yayını var. Bütün bunların yanında bir de hepsinin toplamı olduğunu söyleyen TRT HD.
TRT HD özel olmak için örneğin dolby sistem özelliğini öne çıkaracak yayınlara ağırlık vermeli. Bol bol konser yayını yapmalı. Bu aklıma gelen ilk örnek. Güzel filmleri oluyor  TRT HD’nin. Bu sayı artmalı. Çok özel filmleri HD kalitesinde gösteren bir kanal olarak akılda kalıcı hale gelmeli. Peki bütün bunlar bir seyircinin TRT HD’yi izlemek için özel bir çaba sarfetmesi için yeterli mi?
Sadece HD kalitesindeki yayınla özel olunmaz, bu kanalı vatandaş para verip izlemez.  Üç boyutlu yayına da geçeceklermiş. Önce bir   HD işini halletsinler...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin