ŞİKE DAVASIYLA İLGİLİ SÖZLERE RTÜK'TEN UYARI

Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın "Ve Gol" programında yaptıkları yorumlar nedeniyle Beyaz TV’ye uyarı cezası geldi...

Google Haberlere Abone ol
ŞİKE DAVASIYLA İLGİLİ SÖZLERE RTÜK'TEN UYARI

RTÜK, spor yorumcuları eski hakem Ahmet Çakar ile gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı’nın, "Kendilerini hem hakim, hem de savcı yerine koyup, suçlamalarda bulundukları" gerekçesiyle, Beyaz TV’ye uyarı cezası verdi.


RTÜK’ün son toplantısında Beyaz TV’de 11 Aralık 2011 gecesi yayınlanan "Ve Gol’’ adlı program ele alındı. Programda; Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın şike konusunu tartışıp, FB Başkanı Aziz Yıldırım ile FB'li yöneticileri suçladıkları vurgulandı. RTÜK yasasında yer alan "Hiç kimse suçluluğu yargı kararıyla kesinleşmedikçe suçlu ilân edilemez veya suçluymuş gibi gösterilemez…" hükmünün ihlali nedeniyle, Beyaz TV’ye uyarı cezası verildi.


Programla ilgili RTÜK raporunda, Kütahyalı’nın, "Şike davası ile mafya bağlantısı kurmaya çalışıp, davadan az ceza çıkması durumunda 2. Habur olayının yaşanabileceği gibi, tehdit içerikli sözler sarf ettiği" belirtildi. Çakar'ın ise "Şike konusunu hakimlerden daha iyi bildiğini, üç maçta kesinlikle şike yapıldığını söylediği" kaydedildi. Raporda "Kendilerini PFDK'nın yerine koyarak, kulüp Başkanlarına ve futbolculara verilmesi gereken cezaları bile şekillendirdikleri belirlenmiş. program yorumcuları, hem savcı gibi suçlamalarda bulunmuş, hem de hakim gibi karar vermiştir"’ denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin