Şiddet haberleri için önemli hazırlık!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı açıkladı...

Google Haberlere Abone ol
Şiddet haberleri için önemli hazırlık!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ankara'da gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.  Bakan Kaya, "Önümüzdeki ay içinde vahşet ve şiddet içerikli haberler konusunda RTÜK ile toplantı planlıyoruz" dedi.



Bakan Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarını Bakanlıkta kahvaltıda ağırladı. Çok sayıda ajans, kanal ve gazete temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda basın mensuplarıyla sohbet eden Bakan Kaya, soruları yanıtladı. Gazetecilerin de en az kendileri kadar yoğun çalıştıklarını dile getiren Kaya, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.



KADINA KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ HİZMETLER YÜRÜRLÜĞE GİRDİ



Toplantıda, kadın katılımın fazla olması sebebiyle "kadına şiddet" konusu konuşuldu. Muhabir Aynur Bayram'ın kadına şiddet ile mücadelede somut olarak ne yapıldığını sorması üzerine Bakan Kaya, özellikle bu konuda hassasiyet ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Kaya, "Kamu kuruluşları ve medya ile birlikte bu alanda mücadele etmek için çalışıyoruz. 2018 Ocak ayı itibarıyla kadına korucuyu ve önleyici hizmetler yürürlüğe girdi" dedi.



"BU KONUDA KARARLILIKLA DURUYORUZ"



Bu kapsamda erkeklere de eğitim verildiğini belirten Kaya, "2017'de verdiğimiz eğitimlerde çok yüksek oranlar yakaladık. Bu konuda kararlılıkla duruyoruz. Şiddet uygulamış kişilere kelepçe ile takip sistemi vardı. Bu uygulamayı 2 ilden 6'ya çıkardık. Can güvenliği riski olan vakalarda, öldürmekle tehdit eden bir adama mutlaka kelepçe takılmalı. İstanbul'da iki çocuğunu ve sonrasında kendini öldüren babayla ilgili durumu biliyorsunuz. Soruşturmayı tüm süreciyle takip ediyoruz. Baş müfettişimizi yolladık. Anneye de güvenlikli bir siteden ev tuttuk" şeklinde konuştu.



"RTÜK İLE TOPLANTI PLANLIYORUZ"



Şiddete maruz kalan kadınlara seslenen Kaya, "Kadınlarımız Kadın Konuk Evlerine, Şiddet Önleme İzleme Merkezlerimize başvursun. Biz her türlü desteğimizle yanınızdayız. Merkezlerimizin kapasitesini arttırarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şiddet Önleme İzleme Merkezlerimizin sayısı 68, bu sayıyı 81'e ulaştıracağız. Kadın Konuk Evi sayısı 137, önümüzdeki dönem bu sayıyı arttırmak adına yaptırım uygulayacağız. Bu alanda basına da iş düşüyor, elbette haber yapılacak ama reyting uğruna vahşet içerikli haberlerin yapılması doğru değil. Önümüzdeki ay içinde vahşet ve şiddet içerikli haberler konusunda RTÜK ile toplantı planlıyoruz" diye konuştu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin