Siber saldırılar ulusal güvenliği tehdit ediyor!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra özel ve devlet kurumlarına yönelik siber saldırı yapılacağı iddiaları tartışma konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Siber saldırılar ulusal güvenliği tehdit ediyor!

FETÖ’nün hain girişiminden sonra yeni bir saldırı olup olmayacağı tartışmaları sürerken 14 Ağustos’ta siber saldırı olma ihtimalleri üzerinde duruluyor. Başarısız olan darbe girişiminden sonra Türkiye’deki devlet kurumlarının ve şirketlerin daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Ofisim.com Ceo’su Serdar Turan, siber saldırıların yetkin personellerle engellenebileceğini belirtti.



Konuyla ilgili açıklama yapan Ofisim.com Ceo’su Serdar Turan ; “On yıl öncesine kadar siber saldırı deyince akla internetin kesilmesi, bilgisayarımızdan bilgilerin çalınması veya elektronik banka dolandırıcılığı akla geliyordu. Günümüzde ise hızla artan dijitalleşme, nesnelerin interneti vb. kavramların günlük hayata yansımaları ile siber saldırılar artık sadece dijital dünya ile sınırlı kalmıyor. Yapılan araştırmalar elektrik şebekeleri, santraller gibi birçok kritik altyapıların da doğrudan veya dolaylı yoldan internete bağlı olduğunu gösteriyor. Örneğin geçtiğimiz Aralık ayında Ukrayna'da bir kentin elektriklerinin kesilmesinin bir siber saldırı sonrası olduğu ortaya çıkmıştı” dedi.



Siber Güvenlik Ulusal Güvenlik Demektir



Ulusal güvenlik için siber saldırılarının önemli bir konu olduğunun altını çizen Turan sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle bu konu belirli olaylardan sonra hatırlanan, sonra da unutulan bir kavram olmaktan çıkmalı, ulusal güvenlik için öneminin farkına varılmalıdır. Bununla beraber siber güvenlik konusunda ülkemizdeki yetişmiş insan kaynağının hızlı bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Bu konuda bilinirliğin artırılması, kurumlar tarafından kapsamlı güvenlik yaklaşımlarının oluşturulması, siber güvenliğin sadece standart yazılımlar ve donanımlarla çözülemeyeceğinin farkına varılması gerekiyor. Yetkin personeller eşliğinde, gerçekleştirilen her ürün ve sağlanan her hizmetin güvenlik açısından sistematik bir şekilde analiz ediliyor olması, bizi ileride siber saldırılara karşı çok daha güvenli kılacaktır.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin