SHOW HABER VE DEFNE SAMYELİ'NİN ULUSLARARASI BAŞARISI

MEDYATAVA-1957 yılından bu yana televizyon programcılığı ve global iletişim alanında en etkin çalışmaları ödüllendiren New York Festivals, Defne Samyeli ve Show Haber'i ödüle aday gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
SHOW HABER VE DEFNE SAMYELİ'NİN ULUSLARARASI BAŞARISI

New York Festivals, 1957 yılından bu yana televizyon programcılığı, pazarlama, reklam ve tasarım alanlarında dünyanın en iyi, en yaratıcı ve global iletişim anlamında en etkin  çalışmalarını onurlandırıyor.


 


Festivalde ‘Uluslararası Televizyon Programcılığı’ yarışmasına araştırmacı gazetecilikten, en iyi montaja, en iyi röportajdan,  en iyi belgesele, en iyi muhabirden en iyi anchor’a kadar onlarca kategori var. Bu kategoriye katılan binlerce televizyon çalışması, hepsi kendi alanlarında uzman ve ünlü televizyon patron ve yöneticilerinin oluşturduğu 125 kişilik bir jüri tarafından değerlendiriliyor.


 


Defne Samyeli, bir rehine krizini aktardığı canlı yayındaki sunumu ve Hizbullah dehşetini konu eden haber bültenlerindeki performansıyla, 2000 ve 2001 yıllarında, binlerce anchor arasından iki kez üstüste gümüş madalya kazanarak ikinciliğe layık görülmüştü. Haber ekibi de Samyeli’nin sunumunu yaptığı haberlerle iki kez aynı gümüş madalyayı almıştı.


 


Samyeli , 2001 yılında NY’da Marriot Marquis otelde yapılan ödül törenine katılmış, ödülünü festival yöneticilerinin elinden almıştı. Samyeli, televizyon gazeteciliğinin kalbi olan NY’daki bu enternasyonel yarışmada Amerikalı ya da İngiliz olmadığı halde ilk üçe girebilen tek yabancıydı.


 


Bu yıl da Defne Samyeli, İstanbul bombalamalarının bir kaç dakika sonrasında Show Haber ekranlarındaki canlı yayın performansıyla, dünyanın dört bir yanından çalışmaları izlenen binlerce haber anchor’ı içinden seçilen 4 anchor arasına girdi.


 


Finale kalan diğer program ve kişiler arasında Türk seyircisinin de yakından tanıdığı isimler var..


 


En iyi röportaj dalında CNN’de yayınlanan Larry KingLive’ın starı Larry King’den, yine CNN’in ağır toplarından Paula Zahn’ın programına, CBS kanalının ünlü programı Dateline’dan, National Geographic kanalının özel belgesellerine  kadar dünyada kendi alanlarında sektör lideri pek çok isim, finalistler arasında.


 


Ödül töreni 2007’nin Şubat ayında New York’da düzenlenecek bir gala gecesinde sahiplerine ulaştırılacak. Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer ve Defne Samyeli Şubat ayında ödül törenine katılmak için New York'a gidecekler.


 


MEDYATAVA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin