Shakespeare ve Çehov, çocuklar için Dada Salon Kabarett’te

Kuzguncuk Sanat, William Shakespeare ve Anton Çehov’un oyunlarını çocuklarla buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Shakespeare ve Çehov, çocuklar için Dada Salon Kabarett’te

Kuzguncuk Sanat’ın bu sezon kapalı gişe oynayan ‘Bana Bir Masal Anlat’ adlı oyunu bu kez DADA Salon Kabarett’te çocuklar ve aileleriyle buluşacak. Gizem Duman Şeşen ve Başak Şamlıoğlu’nun anlatıcılığı ile çocuklar dünyaca ünlü tiyatro oyunlarını öğreniyorlar.



‘Fırtına’dan ‘Martı’lara…



Dünya tiyatro tarihine damgasını vuran iki keskin kalem William Shakespeare ile Anton Çehov’un seçilmiş oyunlarının müzikli bir masal anlatısıyla buluştuğu oyunda ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’nda uyanan çocuklar, ‘Fırtına’larda sürüklenen ‘Martı’ları takip ederek ‘Vişne Bahçesi’ndeki ‘Ayı’ların gözünden ‘Hırçın Kız’ların güçlü hikâyesini dinliyorlar.



Shakespeare ve Çehov, çocuklar için Dada Salon Kabarett’te



Onlarca temsilde, yüzlerce çocuk ve yetişkin izledi



Klasik tiyatro oyunlarını çocuklar için özenli bir dille masal formuna getirdiklerini belirten Şeşen, “Masal anlatıcılığı asırlar boyu süregelen bir gelenek ve biz bu geleneği klasik tiyatro oyunları ile devam ettirmeye çalışıyoruz. Ben anlatıcılığı Başak’tan öğrendim. Masalların yeri hepimizde ayrıdır. Anlatmak, dinlemek hepimizi besler büyütür. Masal dinlemeden büyüyen çocuk mu olur? Ailecek gelebileceğiniz bir masal anlatısı bu. Bildiğiniz oyunları bir de bizden dinleyin ya da buyurun gelin birlikte anlatalım” diyerek oyuna davet ediyor.


Etiketler oyun
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin