Shakespeare Boğaziçi'nde 'Akıntıya Karşı'

Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Kulübü ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, 'Shakespeare Akıntıya Karşı Sempozyumu' düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Shakespeare Boğaziçi'nde 'Akıntıya Karşı'

Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Kulübü ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Türkiye'nin Kültür Bakanlığı'nı kuran ve ilk Kültür Bakanı olarak görev yapan ve  Shakespeare'in sonelerini Türkçeye tercüme eden, yazar, şair ve çevirmen Talat Sait Halman anısına 'Shakespeare Akıntıya Karşı Sempozyumu' düzenliyor. 



1-2 Nisan tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek etkinlik kapsamında, 'Shakespeare Contemporary' isimli bir sergi de sanatseverlerle buluşacak.

 

1 Nisan Çarşamba günü saat 10.00'da Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu'nda gerçekleşecek sempozyumda 'Pop Kültür ve Shakespeare', 'Shakespeare Eserlerinde Politika ve Hukuk' ve 'Multimedya Shakespeare' başlıklarında oturumlar düzenlenecek. Cansu Kutlualp, Kübra Bodur, Cemil Karakullukçu, Zeynep Sinem Şeker, Ardacan Özdemir, Fırat Kargıoğlu, Kenan Yerli, Zeynep Bilge, Dilara Kurt ve Şebnem Nazlı Karalı gibi alanında uzman isimlerin konuşacağı sempozyum kapsamında sunulacak sergi, 2 Nisan Perşembe akşamına kadar görülebilecek. İlkay Yıldız ve Emek Kalfa'nın eserlerinden oluşacak mini sergide, Shakespeare'in İngilizceye kazandırdığı 'fair play', 'catch a cold' ya da 'love is blind' gibi kelime ve deyimlerden, illüstrasyon, kolaj, tipografi ile yağlı boya teknikleriyle oluşturulan tasarımlar sergilenecek.

 

Program:

 

Tarih:   1-2 Nisan 2015

Saat:    09.30-17.00

Yer:      Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin