Sezona iki usta sanatçının eserleriyle başladı!

F Sanat Galerisi yeni sezona iki usta sanatçının bir arada yer aldığı bir sergi ile merhaba diyor.

Google Haberlere Abone ol
Sezona iki usta sanatçının eserleriyle başladı!

Devrim Erbil’in resimleriyle Necmi Murat’ın heykellerinin yer aldığı sergi 3 Ekim-27 Ekim 2018 tarihleri arasında izlenebilecektir.



Sezona iki usta sanatçının eserleriyle başladı!



*Devrim Erbil, Ritmik Titreşim 1                           



Devrim Erbil’in tuval üzeri yağlıboya çalışmalarının dışında farklı materyal çalışmaları da yer alacak. Sanatın farklı disiplinlerinden iki sanatçının yorumuyla ilgi çekici bir sergi gündemde. Bu ikili serginin en önemli eserlerinden biri Necmi Murat’ın Devrim Erbil’in kendisini ve sanatını temsil eden heykelinin sanatseverlere sunuluyor olması.



Sezona iki usta sanatçının eserleriyle başladı! - Resim : 2



*Devrim Erbil, Güneş Suyun Derinliklerinde



Necmi Murat, bu dönem çalışmalarında bronz ve paslanmaz çelik malzemelerin verdiği imkanları kullanarak heykellerinde zengin çizgisel silüetler, dolu formlar ve boşluklar arasında dengeyi kullanarak bir harmoni bulma çabasında. Işığın da değişik açılarda olan formlara yansıması heykele bir titreşim duygusu veriyor.



Sezona iki usta sanatçının eserleriyle başladı! - Resim : 3Sezona iki usta sanatçının eserleriyle başladı! - Resim : 4



*Necmi Murat, Bronz Heykel                             *Necmi Murat, Bronz Heykel ‘Devrim Erbil’ detay.                       



Heykelin üç boyutlu yapısı ve bunu kullanarak değişik açılardan farklı izlenimler yaratma imkanı sanatçıyı heyecanlandırarak yaratım sürecini etkiliyor. Zenginlikler eklememe imkan verdiğinden dolayı heykel yapmaktan çok mutlu ve bir o kadar da özgür hissettiğini dile getiriyor usta sanatçı.



‘Soyutlanmış figürden soyut formlara kadar giden kompozisyonlarda içimdeki duyguyu ve düşünceyi yansıtmaya çalışıyorum.’ diyerek son dönem çalışmalarını ifade ediyor.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin