Sezon finali yapmayan No: 309 yeni sezonda devam edecek mi?

MedyaTava editörü Ömer Üst, reytingleri masaya yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
Sezon finali yapmayan No: 309 yeni sezonda devam edecek mi?

Dün akşam ekranlarda film rüzgarı esti. Star’da Büyük Göç, Kanal D’de Limonata ve ardından Sol Şerit, atv’de Kaptan Amerika: Kış Askeri ve Bitirim İkili filmleri yayınlandı. Bu filmlerden Bitirim İkili hariç, diğer filmlerin hepsi TV’de ilk kez yayınlandı. Normal sezonda böyle bir sinema gecesi görmek mümkün olmuyor. Bu nedenle, film severler için yaz dönemi daha verimli geçiyor.



Filmler ne kadar izlendi?



4’ü TV’de ilk kez yayınlanan 5 filmin reytinglere etkisi de kaçınılmaz oldu. Star’da ekrana gelen ve başrollerini Christian Bale, Joel Edgerton ve Ben Kingsley’in yer aldığı Büyük Göç, Total’de 2.93 reytingle 2, AB’de 3.22 ve ABC1’de 3.06 reytingle ilk sırada yer aldı. Büyük Göç geçen hafta reytinglerinde tüm kategorilerde ilk sırada yer alan No: 309’u (FOX) Total hariç tahtından indirmiş oldu.



atv’de yayınlanan aksiyon/komedi filmi Bitirim İkili ise Total’de 2.33 reytingle 3’üncü sırada yer aldı. Kanal D’de Limonata filminin ardından TV’de ilk kez ekrana gelen Sol Şerit filmi, Büyük Göç’ten sonra günün 2’nci sürprizini yaptı. Total’de 2.26 reytingle 4, AB’de 2.26 reytingle 3 ve ABC1’de de 2.40 reytingle 3’üncü oldu. Büyük Göç’ün reyting başarısının altında aksiyonu ve görsel şöleni yatarken; Sol Şerit’i listenin yukarısına çıkaran da kadrosu ve komedi filmi olması oldu.



Fox'un No: 309 stratejisi ne kadar doğru?



Rakiplerinin sezon finali ve final yapmasının ardından No: 309 yaz sezonunda da devam kararı aldı. Normal sezondan gelen izleyicisinin tamamını yaz dönemine getirmesi mümkün değildi. Yine de, yaz döneminde reytinglerde zirveye yükselmesi zor olmadı. Geçen hafta tüm kategorilerde zirvede yer alan dizi, dün yayınlanan bölümünde küçük de olsa düşüş yaşadı. Total’de 4.20 reytingle ilk sırada yer alırken, AB’de 2.69 ve ABC1’de de 2.95 reytingle 2’inci sırada yer aldı.



Yaz sonunda final yapabilir



FOX’un bu kararı yaz dönemi için sonuç verdi. Fakat, hiç ara vermeden ya da kısa bir ara vererek girecekleri yeni sezon için de büyük risk almış oldular. İster istemez akıllara “No: 309 yaz sonunda final mi yapacak?” sorusu da geliyor.



Dünya Güzellerim'de ütüde sucuk keyfi



Show TV’nin gezi/eğlence programı Dünya Güzellerim’in 5’inci bölümü geride kalırken, programın reytinglerinde küçük oynamalar dışında değişim yaşanmıyor. Dün yayınlanan bölüm Total’de 2.19 reytingle 6, AB’de 1.96 reytingle 6 ve ABC1’de 2.16 reytingle 4’üncü oldu.



5’inci bölüme damga vuran sahnelerin başında ise; Bülent Ersoy, Safiye Soyman ve Banu Alkan’ın otel odasında ütüyle sucuk kızartarak, yer sofrasında yemek yemeleri oldu. Keyifli sahneler otelin yangın alarmının çalmasıyla son buldu. Sahnenin devamını da görsek güzel olurdu ama maalesef göremedik.



Ömer ÜST

omer@omerust.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin