Sezen Aksu: Onno'yu silahla kovaladım

NTV'de ekrana gelen belgeselde sanatçıların ilginç açıklamaları yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sezen Aksu: Onno'yu silahla kovaladım

Türk pop müzik tarihindeki 'unutulmaz buluşmalar' ve 'iz bırakan şarkılar', NTV'de yayınlanan 'Söz ve Müzik' belgeseliyle ekranlara geliyor.



Belgeselin Cumartesi günü yayınlanacak 7. bölümünde Sezen Aksu ile Onno Tunç, Aysel Gürel, Atilla Özdemiroğlu ve Uzay Heparı'nın müzikal buluşması, dostluk ve ortaklıklardan doğan 'efsane' şarkılar yer alacak.  



İşte, 18 Ocak Cumartesi günü NTV'de ekrana gelecek 'Söz ve Müzik'in yeni bölümünden satırbaşları:



SEZEN AKSU: "Öyle bir dönemdi ki o gece gündüz beraberdik. Sabahlara kadar. Müthiş bir iletişim vardı aramızda. Aynı anda ağlayıp aynı anda gülüyorduk."



Elini masaya koydu ve şarkı söylemeye başladı...



ATİLLA ÖZDEMİROĞLU: "Ajda'ya yaptığım işler, o sırada yaptığım işler, film müzikleri vesaire herhalde Sezen'in de dikkatini çekmiş. 'Ben bu adamla çalışacağım' diye bir karar veriyor. Sekreterim İnci Hanım, dedi ki 'İzmir'den bir hanım arıyor, sizden randevu istiyor' falan. Ben de 'tamam' dedim. 15 gün sonraya randevu verdim. Geldi ben daha ayağa bile kalkmadan elini masaya koydu ve şarkı söylemeye başladı. Hemen çalışmaya başladık Sezen'le. Çünkü ne istediğini bilerek, tam da bizim yapmak istediğimiz şeyin üzerine geldi Sezen."



Onno'yla tanışma 



NÜKHET DURU: "Onno'yu ben tanıştırdım Sezen'le. Ve daha ilk tanıştıklarında böyle lehim ışıkları gibi gözlerinden bir şeyler çıktı. Ve ben o işin aşka dönüşeceğini hissettim. Biz beraber çalışıyorduk Onno'yla. İlk bestesini benim için yapmıştı. 'Seninle' adlı şarkıdır. Ben Onno'yu o yaptığı düzenlemelerdeki o girift melodiler ve kontr şanlar dolayısıyla 'Onno sen muhteşem beste yaparsın niye yapmıyorsun' diyordum. 'Ya kardesim gidin başımda'n diyordu sıkılıyordu. Fakat 1 tane çıkarttırabildim ben, ondan sonra Sezen onu da dinledikten sonra o da ona yapıştı. Birlikte şahane şeyler üreterek aşkla bizlere bıraktılar."



'Aysel, adımı nezaketten yazdırdı'



SEZEN AKSU (Firuze şarkısı hakkında): "Beraber oturduk şarkının başına. Aslında Aysel, benim adımı nezaketen yazdırdı şarkıya. Birlikte yazdık gibi görünüyor ama Aysel'in sözleridir 'Firuze'.



'Şimdi görebilirsen bak bakalım!'



ALİ KOCATEPE: "Aysun'la da evlendikten sonra bir akşam hep beraber bir yemeğe gitmiştik hatırlıyorum. Sezen içeri bir bayan girdiğinde Onno dönüp şöyle bir bakınca sinirlendi, belki çok kıskanç biri değil ama işi biraz daha espriye vurarak, Onno'nun gözlüğünü kaptı yere attı. Üzerine bastı ve 'gör bakalım şimdi görebilirsen bak bakalım şimdi bakabilirsen' dedi. Kahkahalarla güldük, böyle zaman zaman çok duygusal anlar yaşadık ama çok hoş bir beraberlikti. Onno'nun eksiklerini Sezen Aksu tamamladı. Sezen'in müzikal eksiklerini Onno Tunç tamamladı. Bir akademisyenle, duyguları zirvede olan bir sanatçının buluşmasının muhteşem ürünleri yıllarca devam etti ve o çıkan ürünler hala bugun dinleniyor, söyleniyor ve yıllar geçecek yine söylenecek."



'Onno'yu tabancayla kovaladım'



SEZEN AKSU: "Tabii o çok yoğun ve şiddetli duygular zaman zaman çok fena patlıyor. beni de bir tek o çıldırtır. Ben kavga sevmem biliyorsun. Bir gün yine neyle ilgili, 'Hadi Bakalım' sırasında sanırım, bir tartışma başladı akşamüstü 4.5'ta, ertesi sabah 4e kadar. Ertesi sabah 4'te ben çıldırdım,ağır bir laf ettim, eve gittim. O hızını alamadı, geldi, kapıyı tekmeledi. 'Silahımı getirin' dedim. Silah dediğim bir arkadaşım getirdi Almanya'dan ayırt edemiyorsun hakikisinden, çatapat atıyor. Açtım kapıyı 'Ne diyorsun sen?' dedim. Benim elimde tabancayı görünce Onno, ışınlandı sokakta."



ATİLLA ÖZDEMİROĞLU: "Onno aradı beni bu beni öldürücek diye. Nerede saklanıyorsun dedim. 'Şuradayım' dedi. 'Dur orada sen' dedim derken kapı çaldı Sezen bu sefer 'Burada mı o nokta nokta?' diye. 'Yok burada' dedim. 'Ne oluyor?' falan diye söylemiyorum tabii Onno'nun nerde olduğunu. Çok kızmış ama Sezen, ağzından köpükler çıkıyor. 'Resmen kovaladım onu ta aşağıdaki benziciye kadar,  sonra kaybettim' diyor. Elinde gerçek değildi herhalde, bir tabanca var. Şaşırıyorsun, duruyorsun, teskin ediyorsun. Ertesi akşam bakıyorsun, el ele eğlencedeyiz birlikte."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin