Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Necip Fazıl krizi

TRT 1'de yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında dizisine Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Büyük Doğu Yayınları tarafından tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Necip Fazıl krizi

Evrensel'de yer alan habere göre, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Büyük Doğu Yayınları TRT 1’de 29 Nisan 2016’da gösterime giren ve 3 Haziran 2016’da yayınlanan 5. bölümüyle sezon finali yapılan “Sevda Kuşun Kanadında” isimli diziyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Necip Fazıl Kısakürek’in, uydurma bir canlandırma ve ona ait olmayan sözlerle kişilik hakları ihlal edilmiş, ayrıca eseri izinsiz olarak kullanılmıştır” denildi.



Açıklamada ayrıca 10 Mayıs 2016 tarihli ihtarname ile TRT Kurumu ve dizinin yapımcısı Sonart Medya Prodüksiyon’un uyarıldığı ve dizideki Necip Fazıl canlandırmasının, kişilik haklarına tecavüz sınırını ihlal edecek derecede ileri safhada olduğu ve durumun, ailesiyle birlikte bütün sevenlerini üzdüğü ve yaraladığı, şiirinin izinsiz olarak kullanılmasının ise fikir-sanat haklarının gasbı anlamına geldiği belirtildi.



İhtar üzerine, yapımcı firma, NFK Kültür ve Araştırma Vakfının, Büyük Doğu Yayınları’nın ve ailenin izni olmadan bu şekilde davranışın büyük bir hata olduğunu itiraf ederek, özür dileyip aynı hataya bir daha düşülmeyeceğinin sözü vermişti. Ancak açıklamada “Dizi 3 Haziran 2016 tarihinde gösterilen sezon finalinde Necip Fazıl ismi yapılan karikatürize canlandırma ile tekrar istismar edilmiştir” denildi.



Açıklama şöyle tamamlandı: Sanat yetenekleri ancak günümüz siyasi ortamının sağladığı imkânları menfaat hanelerine eklemekten ibaret bir seviyenin, sanatı fikri ve aksiyonuyla millete malolmuş Necip Fazıl’ı istismarına, bir kısım basının şişirme övgülerinin arkasına sığınsalar da izin vermeyeceğimizi, TRT ve yapımcı firmaya karşı kanuni haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna iletiyoruz.



Konuya ilişkin Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu  Mehmed Kısakürek de resmi Twitter hesabından konu hakkında açıklama yaptı.



Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Necip Fazıl krizi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin